Ezért lesz siker a Fidesznek a Stop Soros

2018. február 20. - ParadigmaIntézet

Ma elkezdődött a parlamenti vita a Stop Soros törvénycsomagról, mely feltehetőleg a kormánypárt Soros-kampányának utolsó szakasza. Bármi is lesz a javaslat jövője, a Fidesz számára kedvező kimenetelű lesz. 
Mutatjuk miért.
ss.jpg

  1. Név: Egyszerű, érthető és pontosan illeszkedik a múlt április óta épített narratívába - Soros Györgyöt meg kell állítani. Bár a csodafegyver formailag egy törvénycsomagot jelent, elsősorban a politikai kommunikáció síkján nyer értelmet. A parlamenti vita értékelése valószínűsíthetően dominálni fogja a Fidesz kampányát április 8-ig.

  2. Ellenzéki kritika: A törvénycsomag tartalmi elemeit egészen biztosan kritizálni fogják itthon és nemzetközi szinten is. Az ellenzéki bírálat azonban tökéletesen megfelel a kormánypárt számára, hiszen bármilyen jellegű és mértékű kritika a kormánypárti narratíva legitimitását erősíti majd: Soros emberei nem akarják, hogy megállítsuk Sorost. 

    “Tisztában vagyunk vele, hogy nagy erők mozdulnak majd meg a törvényjavaslat ellen. Azok a szervezetek támadják majd leghevesebben, akik külföldről kapják forrásaikat, és akik teret engednének a bevándorlásnak. Lebontanák a határzárat és megindítanák a betelepítési programokat."

  3. Feltétel a kétharmad: Ez az elem csak később került be a csomagba, továbbá mára biztossá vált, hogy csak a választás után fogják beterjeszteni a törvényt. Ez nyilván a választás tétjét emeli, hiszen csak akkor állítható meg Soros György, ha minél több ember szavaz a Fideszre. A feltétel egyértelműen a választók, de legfőképpen a Fidesz bázisának mobilizálására irányul - minden fideszesnek el kell mennie szavazni, hogy a kétharmad által megvédjük Magyarország határait.

  4. A Soros-kampány íve: Lassan egy éve, hogy a brüsszeli ellenségképből Soros György személyének metaforája lett, azonban a “szavatossági ideje” ennek sem tarthat a végtelenségig. A sikeres választások és kétharmad esetén a Fidesz szimbolikusan megszavazza a Stop Soros csomagot, majd szép lassan kivezeti a politikai terméket a forgalomból. Orbán Viktor a vasárnapi évértékelőjében már elő is vezette a lehetséges új ellenfelet, aki ellen folytatható a szabadságharc.

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigma.blog.hu/api/trackback/id/tr10013685158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2018.02.21. 09:15:34

ez mind igaz, de attol meg stop soros

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 09:29:20

Az igaz szó sikert hoz mindig. A Soros-félék tervei károsak a népre, így az ellenük valki kiállás helyes és szép ügy.

blah 2018.02.21. 09:37:22

egyetlen dolog miatt lesz siker a birkák körében, azért mert birkák.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.21. 09:57:15

Amíg Soros és hívei ilyeneket mondanak, addig bizony ez működik, jó okkal:
www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html
A "homo sorosensus", azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezett Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa
...
Ez az új ember - a homo sorosensus - hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján"
...
egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.
...
----

Szóval ez van. Így gondolkodnak Sorosék, és a Homo Sorosensusok akikről Soros és szervezeti listát is vezetnek, az EP-ben (224 darab EP képviselő van a zsebében):
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

_most_ 2018.02.21. 10:02:18

Ez tipikus komcsi propaganda, vannak az imperialisták, akik el akarják pusztítani Magyarországot, meg van a fidesz, aki egyedül megvédheti a magyarokat. És bárki, aki kritizálni meri a fideszt az természetesen csak Soros ügynök lehet.

_most_ 2018.02.21. 10:05:12

@Rettegek mert ballib vagyok: annyira szánalmas, mikor valaki elhiszi a fideszes pártlap hazugságait.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.21. 10:11:46

@_most_:

Ezt szeretem az agyatlan ballib csürhébe. Azt hiszik mindent le lehet tagadni.
De nem.

Fent van az eredeti tanulmány, amire egyébként a cikk hivatkozik:
www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/opensocietynews_11052009.pdf
"Creating
the “Open Society Man” (and Woman!)"
"Nils Muiznieks"

Nézd csak meg a linket.. Igen.. Soros és civiljeinek saját portálján olvashatod Nils Muiznieks saját szsavait.

Ahogyan a 224 fős listát Sorosnak, ha megnézed, az Open Society állította össze belső használatra.

antiinternáci 2018.02.21. 10:12:45

Ez a Müzlinex nem is Soros embere, hanem a Fideszé. Amíg ilyen baromságokat beszél ő, meg a többi bolsevista galádkodó, addig a Fidesz győzelme biztos.
Ez is jelzi az internácik mérhetetlen elvetemültségét, és beképzeltségét, hogy küszöbön álló olasz, magyar, stb... választások ellenére gátlástalanul, teli pofával kürtölik a világba alávaló eszméiket. De lagálább ébresztőt fújnak a normális embereknek.

_most_ 2018.02.21. 10:23:12

@Rettegek mert ballib vagyok: annyira szép, hogy, egy az egybe vissza mondod a fidesz propagandát, és még véded is, Orbánék jót nevetnek az ilyen hasznos idiótákon, mint te.

rallus 2018.02.21. 11:02:28

Jól kiröhögtethetné Soros a Fideszt, ha a 18 milliárd dollárjáért lélegeztető gépet, CT-t, iskolai felszereléseket venne és olcsó bérlakásokat a hajléktalanoknak. Ő azonban annyira tapintatos, hogy a világért sem bántaná meg Orbánt, ezért inkább a migránsokat segíti, hogy a Fidesz érvrendszere sikeres legyen. Igazi humanista ő!

konrada 2018.02.21. 11:20:13

...mondjuk elég ciki így alig 6 héttel a választás előtt egy kormánypártnak ilyen hülyeséggel próbálni fenntartani a választóinak mozgósítását.

...s a fő probléma leginkább az oka: nincs olyan értelmezhető kihívójuk, akikkel érdemes lenne ütköztetniük, hiszen egyik sem képes közelébe kerülni a kritikus tömegnek, így ha kiválasztanának közülük egyet, akkor maguknak teremtenék meg azt az ellenfelet, akiket ők komolyan véve - azaz alternatívaként megmutatva - felhoznának...

...és ez elég nagy baj...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.21. 11:29:43

@Rettegek mert ballib vagyok:

Hiába linkeled be, nem hajlandók elolvasni, értelmezni. Pár év múlva meg már az lesz, hogy a Zorbán hamisította a szöveget.

öreg baka nem rakéta 2018.02.21. 11:44:48

@blah: Sajnos a mostani kampány nem több, mint a választók totális lenézése, sárdobálással hazudozással egybekötve.

2018.02.21. 12:18:14

Náciktól, mint amilyenek a fideSSes bűnözők, nem vár mást az ember.

2018.02.21. 12:20:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és hamisítjátok is... irigylem a fajtádat, mert nem kell öregkorotokra gerincbántalmaktól tartanotok... Gondolkodással sincs gond, mert az az egy sejt a koponyátokban csak annyit tud, hogy orbánazisten, szóval... valahol jó nektek...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.21. 12:20:15

@öreg baka nem rakéta:

AÍgy igaz, tökéletesen leírtad az ellenzék kampánystílusát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.21. 12:22:47

@hullajelölt88:

Figyike, ezzel most még ne gyere. Majd 20 év múlva, addigra már talán el fognak tűnni Soros ma még fellelhető javaslatai.

Tudod, Óceánia mindig is Eurázsia ellen viselt háborút...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.21. 12:28:11

@Rettegek mert ballib vagyok:

Nem tudom, megvannak-e ezek a szövegek valahol biztonságos helyen. Ahol akkor is el lehet olvasni őket eredetiben, amikor az eredeti helyükön már törölték vagy módosították őket.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.21. 13:00:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hát igen.. Le kell menteni ezeket, mert a ballib hírhamisítók a létezését is tagadják, annak ellenére hogy több éve elérhető a neten, Soros saját szervezeténél.
Pl ez is, és Soros Terv is.
A Soros által listázott képviselők az más kérdés. Az akkor került ki, amikor feltörték az Open Society fiókját.

Nagyorrú Barbi 2018.02.21. 14:24:32

Szerencsére élnek még magyarok e honban, kik Árpád örökségét megvédik a hazátlan bitangoktól. Csak azt nem értem, ez a hazaáruló banda mi a fenét keres még magyar honban? Miért nem húz el innen soros tata keblére?

citrix 2018.02.21. 14:44:21

@Nagyorrú Barbi: Mutass csak egyetlen egy szín magyart akiben nincs idegen nép vére: ősei mind a Vereckei hágón jöttek át és foglaltak hont. Árpád ökörségének megvédője nem lehet más mint maga a fidesz mert a pártban alapfeltétel a genetikailag tiszta magyarság ténye. Ha már a hazaárulásnál tartunk, az aki ellenséges idegen hatalom érdekében ügynöki munkát végez, agitál, az ország érdekeit annak rendeli alá az hazaáruló. Akinek nem inge az ne vegye magára de aki magára ismer az húzzon el innen. Gyapjas elvtárs ugye magára ismer?

John Doe3 2018.02.21. 16:59:24

Hát ez tényleg borzasztó: "This new “open society man” (and woman!) would be committed to democracy and the rule of law, exhibit civic courage when necessary" Nem csodálom, hogy az Origo be sem merte idézni. Naná, hogy urunk is felháborodott.

Jakab.gipsz 2018.02.21. 17:58:49

@hullajelölt88: @öreg baka nem rakéta: és persze a paradigmablog !

Ezért lesz siker a Fidesznek a Stop Soros, mert a Fidesz-KNDP kormány az igazságot keresi!

Továbbá azért mert a paradigma váltást, ott kell folytatnunk ahol az 1960-as években a Polányi-Kuhn vita zátonyra futott.

Nem vagyok pletykás de azért elmondom.

Kevésbé köztudott, hogy Kuhn a zsidó-filozófus, elplagizálta Polányi- paradigma váltás kutatásáról szóló ötletét, össze-vissza taknyolta a bunkója, (tizenhat féle értelemben beszélt, a fogalomról) majd a kritikai észrevételek nyomában, (akkor még volt Amerikában is demokrácia), a paradigma fogalmát, a továbbiakban nem alkalmazta, saját ötletként.

Jakab.gipsz 2018.02.21. 18:10:27

T. Paradigma Intézet !

Beszélni a paradigma váltásról és tudni mi az a paradigma váltás, ez két különböző dolog.

Legjobb tudomásom szerint az "Intézet" definíciót egy a Magyar Kormány által fenntartott és finanszírozott, kutató csoport, illetékes használni.

Ha ti ilyen államilag finanszírozott intézet vagytok, akkor nagyon bénák vagytok, (dilettánsok), vagy csak sumákoltok az intézet szó alkalmazásával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.21. 21:41:55

@Jakab.gipsz:

Szerintem intézet nem csak állami finanszírozású lehet, de azért kíváncsi lennék, milyen tárgyi és szakmai infrastruktúra áll a Paradigma "Intézet" mögött. Gyanítom, semmilyen, csak jól hangzik, hogy "Intézet".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.21. 21:49:20

De ez hamar ki fog derülni.

Egyelőre két facebookos profilból áll az intézet, semmi több. Ha a napokban érkezik korrekt válasz a felvetésedre, pontos adatokkal, úgymint pl. költségvetés, székhely, munkatársak száma, tudományos kapcsolatok már kutatóintézetekkel stb., akkor esetleg komolyan lehet venni őket.

Én nagyobb esélyt látok a semmitmondó válaszra, a hallgatásra, sőt a kellemetlen kérdezősködők letiltására. :)