A Paradigma Intézet blogja

Miért ment Lázár János Bécsbe?

2018. március 07. - Elek.Dorián

Lázár János látványosan kampányüzemmódba kapcsolt az elmúlt hetekben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kerek egy hónapja debütált egy saját honlappal, továbbá a weboldal mellett elindult saját Facebook oldala is, ahová folyamatosan teszi közzé a személyét bemutató videókat.  Ma azonban kirobbant az első botrány: Lázár János legutóbbi videóját (melyben tőle szokatlan módon végig a migránsokról beszél) törölte a Facebook.

la_za_r_be_cs.jpg

kép forrása: index.hu

De miért csinált a miniszter egy olyan videót, melyben Bécs a hanyatló, multikulturális Nyugat szimbóluma?

Az egyszerű válasz az, hogy kampány van, de ennél messzebbre mutat a politikus figyelemreméltó aktivitása. Az elmúlt években a párton belül sajátos pozíciót vívott ki magának: az az imázs alakult ki róla, hogy a magasrangú fideszes politikusok közül talán ő bír a legnagyobb autonómiával. (Ez ugyebár nem jellemző az erősen prezidencializálódott, hazai kormányzati viszonyokra.)

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás - az országos szinten töretlen kormánypárti dominancia ellenére - nagyon komoly presztízsveszteséget jelent. Főleg egy olyan kampányban, ahol a Fidesz nagy figyelmet fordít arra, hogy az ellenzéknek ne legyen olyan ügye, melyet a saját javára fordíthat. Február utolsó vasárnapján azonban jött a hidegzuhany, és a felelősségből Lázárnak is jut bőven.

Lázár nemrég még azt nyilatkozta, hogy nem fogad el a Fidesz–KDNP-től listás helyet az országgyűlési választásokon - ha egyéniben megválasztják, marad a parlamentben, ha nem, akkor nem lesz képviselő. A politikus szempontjából teljesen legitim volt az álláspont, hiszen semmi oka nem volt arra, hogy kételkedjen a választókörzeti pozíciója stabilitásában. A hódmezővásárhelyi szavazást követően azonban már Lázár vezeti a miniszterek sorát a biztos listás helyeken, így egy esetleges EVK-s kudarc ellenére is ott lesz a Parlamentben következő ülésszakában.

De miért is változott meg a stratégia? Most végigvesszük a biztos befutó mandátum előzményeit.

A polgármester-választás előtt kevés fideszes politikus lehetett annyira biztos az EVK-s pozíciójában, mint Lázár János, hiszen komoly érdekérvényesítője a  választókörzetnek. A migránsozást háttérbe szorító, az eddig elért eredményeket hangsúlyozó kampányt azonban a váratlan vereség után több belső kritika is érte. Ezt tetézte még az is, hogy több nem nyilvános mérés szerint a fideszes jelölt utcahosszal vezetett Márki-Zay előtt.

Lázár János egészen az ellenzéki győzelemig biztos lehetett abban, hogy nem kell oroszlánrészt vállalnia a kormánypárt igencsak leegyszerűsített migránsozó kommunikációjában. Arra viszont hamar rájött a Fidesz, hogy ha még egy hónapon át fennmarad a környék kormányváltó hangulata, akkor veszélybe kerül a miniszter EVK mandátuma.

A tegnapi videó tehát arra enged következtetni, hogy a politikus kikerült a privilegizált helyzetből. Jó eséllyel a videó sem készült volna el - vagy nem Lázárral -, ha a város hozza az elvárt eredményeket.

A kisfilmet azonban eltávolította a Facebook a politikus oldaláról, mely tökéletesen illik abba a narratívába, melyet az Origó kezdett bevezetni a közösségi médiában levő véleményterrorról. (Tegyük hozzá, nem alaptalanul.)

Lázár János legfrissebb videójában így már tiltakozásra szólítja fel követőit, hogy szálljanak szembe a Facebook cenzúrájával szemben.

Ezek után pedig nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy ő lesz az új front élharcosa.

De gondolta-e volna ezt bárki 2 héttel ezelőtt?

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigma.blog.hu/api/trackback/id/tr6313722604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sean MacTíre 2018.03.08. 00:00:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: neha nem tudom, hogy a parodia birka ir e vagy az igazi. Es ahogy az ido telik egyre nehezebb rajonni. Most a parodia lehetett.

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.03.08. 00:26:31

Dobbenet, es katasztrofa ami ezekben az orszagokban van.
Hol vagyunk mar az arrogans Becsiektol akik kiirtak, hogy ´´magyar ne lopj´´.
Orulnenek, ha csak ennyi problemajuk lenne.
Most mar azt kene kiirniuk, hogy
ARAB NE EROSZAKOLJ !!!
ARAB NE ROBBANTGAS !!!
ARAB NE GAZOLJ !!!
ARAB PROBALJ CIVILIZALTAN VISELKEDNI !!!

élhetetlen 2018.03.08. 00:58:27

@Sean MacTíre: Nem könnyű az élet itt a névtelenek birodalmában, de ez a birca a birca. A szereclődi CL, nem d, az a másik, de azt nem tudom, hogy ugyanaz-e, mint az eredeti. De nem hiszem. Az eredeti évek óta olyan elszántan hülye, és a saját véleményét igazságként hirdető, hogy, ha ő lenne a másik is, akkor esetleg megbicsaklana néha. De ő nem hibázik, következetesen hülye, és állítja magáról, hogy hiteles, mert csak ő tudja a tutit. Ha ezt csak játssza, és nem gondolja komolyan, és ezt éveken keresztül ilyen következetesen tudja vinni, akkor viszont zseni. De attól tartok, hogy komolyan gondolja, amit ír, az meg kétségbe ejtő. Szóval nem tudom.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.08. 03:00:39

opportunista szarcsimbok, mmint a Jani
kinjaban mar csak a rasszista kartyat tudja kijatszani

remelem a HMVH-iek megint eszbe kapnak most,
HOGY az ellenallas es remeny szimbolumava valtak,
HOGY heteken at orszagos es nemzetkozi (!!) rivaldafenybe kerultek,
HOGY cimlapsztorik es politikai melyelemzesek ezrei jelennek meg sorra
HOGY a ballib gondolkodo ertelmiseg oromeben egyszersmint eldobta az agyat

ES mint vmi sorsfordito csodat, a fel orszag a varos bolcs belatasat unnepli,
mar csak azert is tesznek meg egy lappal ra, es kuldenek egy ujabb gyomrost a fidesznek az OGY valasztasokon is es a Parlament helyett mashova kuldik a helyi fideszes kollegat..

LAM 2018.03.08. 03:04:16

Az észrevétel helyénvaló. Az, hogy ezt a videót meg kellett csinálnia, megalázó Lázárnak. Nyilvánvalóan bünteti Orbán a hódmezővásárhelyi eredményért, és lehet, hogy nem is ok nélkül. Mindenhonnan az jön, hogy Hódmezővásárhely fideszes fellegvár, de szerintem Lázár 2014-ben nem volt benn az 50 legjobb eredményt elért fideszes listájában.

Hódmezővásárhely fideszes fellegvár volt 15 évvel ezelőtt, de Lázár módszeresen leépítette. Most dolgoznia kell. Szórakoztató ezt látni.

mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu 2018.03.08. 03:33:13

@LAM: szerintem HMVH megszunt a tovabbiakban fideszesnek lenni, MZP orszagos ismertsegre tett szert es eleg karakan fickonak tunik, hogy fenekbe billentse a helyi fideszes urakat

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.08. 04:30:15

Aki nem veszi eszre a NYILVANVALOT, hogy ez a MZP pszihopata elmebeteg, az maga is sulyos elmebeteg. Csak ido kerdese (nehany honap) es a figura sajat magat fogja leleplezni, mint ahogy Gyurcsany is magat buktatta meg.

2018.03.08. 06:00:00

Világos, hogy a fideszes listán most azokat léptette előrébb Orbán, akik az utóbbi időszakban fullba nyomták a kretént. Lásd Rezsiszilárd előkelő helyezését az országos listán. Lázár csak félgőzzel tolta eddig a sorosozást, migránsozást és most a hódmezővásárhelyi kudarc után ezt a bécsi videót neki mindenképp be kellett vállalnia, hogy ne kerüljön végleg süllyesztőbe.
Meg kell mutatnia Orbánnak, hogy ő is tud egy rezsiszilárdosat nyomni. Ahogy régen a Rákosi-rendszerben is önkritikát kellett gyakorolniuk az elvtársaknak, úgy ma is ezt kell tenniük. Lázárnak fokoznia kellett a harcot a nyugat ellen, ez az üzenet egyértelműen Orbánnak szólt, hogy lássa, hogy János még kész áldozatra a pártért.

Ami azért figyelemre méltó, hogy az osztrák átlagember egyetért azzal, amit Lázár mond. Persze a polkorrekt nagypolitika tiltakozik. De pont most volt egy iszlámista késelés Bécsben. Lázár annyira nem tévedett...

röf 2018.03.08. 06:27:15

Szarul jött most nektek retekkedvelőknek ez az éjszakai késelés.
Hát így jártatok.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.03.08. 06:38:04

A kulonbseg az hogy a ballib m@rhak csak remenykednek hogy bejutnak.janika ott lesz.
Ez a nagy különbség.a tobbi duma.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 06:39:35

@Sean MacTíre:

A derüs hangulatú igazságmondást ne keverd a paródiával...

citrix 2018.03.08. 07:30:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Azt is biztos tudod mint fidesztroll hogy miért a hanyatló nyugatra jár Lázár és nem Moszkvába. Bécs egy elmigránsosodott élhetetlen város, hanyatló vidék, menekül onnan minden fehér keresztény ember. A fidesz szerint. Lázárnak Moszkvába és a szép orosz vidékre kellene kirándulni, agitprop filmet forgatni, bemutatni a hanyatló nyugat alternatíváját: a fényes szovjetorosz kelet csodás világát. A Te otthonodat.

rallus 2018.03.08. 07:45:04

@citrix: Bécsben 50 mecset működik és Lázár csak a magyarok ostobaságára akarta felhívni a figyelmet. Mi a francért akadékoskodott Hunyadi. Zrínyi és a többi agresszív kelet európai, amikor a bécsiek mindig is nyitott társadalomra vágytak...

nu pagagyí 2018.03.08. 07:56:53

A Facebookon a cenzúra is közösségi, ha sok a panasz, leszedik a tartalmat, majd vizsgálat után visszarakják, vagy nem, ha jogos volt a panasz (gyűlöletkeltés, erőszak, stb...). Gondolom, az osztrákok panaszt tettek, szerintem jogosan, de a hazudozás nem az a kategória, ami miatt véglegesen letilt valamit a Facebook. Azóta vissza is került a szánalmas Lázár videó.

Gazz 2018.03.08. 08:02:26

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Egyszer majd nézz körül nyugaton is. A sok MTV híradó kissé elbutított.

Gazz 2018.03.08. 08:04:04

Gyilkosságok 2016-ban.

Mária Országa: 226
Ausztriasztán: 46

Ketrec_rázza_a_majmot 2018.03.08. 08:10:43

Nem kell ebbe sokat látni. Csak beszart a vásárhelyi Cyrano, hogy annyit fog keresni, amennyit ér.

citrix 2018.03.08. 08:12:50

@rallus: A Te otthonod szovjetoroszország. Oda pont a kutya se akar költözni, inkább elmenekül/migrál a lakosság. A hatalmas országod lakossága kevesebb mint Bangladesé (ez extrém példa) ami akkora mint Magyarország másfélszerese. Bécset a világ legélhetőbb városának választották, Lázár inkább a fidesz lopásait, korrupt ügyeit és illiberális államát mutatná be az agitprop filmjében. Az ugyanis a valóság, itt helyben és nem Bécsben. A bécsiek majd eldöntik mit akarnak, nem kell nekik a fidesz segítsége és jó tanácsa. A birkáké se, jó eséllyel.

rallus 2018.03.08. 08:21:33

@citrix: Én is gyanakodtam, hogy a nem tökéletesen labanc külsejű bécsi járókelők maskarába öltözött Lázár rokonok...
Szovjetoroszország nincs, de oroszok még vannak. Aztán amikor a művelt nyugat a barátsága jeléül megint nekik ajándékoz bennünket, a te fajtád lesz russzofil.
A lopásokról meg annyit, hogy Bécsben Simonnak, Gyurcsánynak, Czeglédinek van-volt pénze, ha tudsz Fideszest is, ne titkold!

Csaba Szikora 2018.03.08. 08:31:09

IMF hitelért.Ja,nem azért Bajnai rohangált.

citrix 2018.03.08. 08:31:51

@rallus: Szívesen: Orbán és sógor-komája-pereputtya, veje és Mészárosa, Lázár Jani és családja, Kósa és családja, Rogán Tóni, kell még? Hosszú a névsor, szerencsétlen Polt Péternek elég melós napjai vannak a feljelentések elsikálásával.

rallus 2018.03.08. 08:35:15

@citrix: Az nagyon kevés, hogy a reggeli vizeleted színéből ilyen sommás megállapításokat teszel. Valami konkrétum kellene, mint az általam felsoroltaknál... Legalább néhány aranytégla....

legális 2018.03.08. 08:45:28

Index címlap. 8,43-kor 6 db cikkecske foglalkozik Lázár videójával.
Megérte.

Herbert Putzenschramm 2018.03.08. 08:47:39

vicces nézni ahogy a korábban még saját véleménnyel rendelkező fideszesek most a HMVH-i bukta után nekiállnak fullba nyomni a kretént.

ennél ékesebb bizonyíték nem is kell hogy mindenki belássa: fidesz = orbán

ebbe fog előbb-utóbb belebukni az egész rendszer, külső vagy belső hatásra az már lényegtelen. mert az összes fideszes atka tisztában van vele, hogy nem a fidesz-kdnp-nek van kétmillió agyhalott birka szavazója, hanem orbán viktornak.

ezért van az, hogy miniszterelnök úr azt mondja janinak, hogy "lúzer jani, forgass egy gyomorforgató soros migráncs ensz videót bécsben!". és lézer jani erre sóhajt egy nagyot, belenéz a tükörbe, kihúzza magát, majd kiadja az ukázt a csicskáinak, hogy "akkor uraim, fogjuk meg a kamerát és irány Vindobona!"

szánalmas szar bagázs

citrix 2018.03.08. 08:50:10

@rallus: Értem mire gondolsz. A bizonyítékok Polt Péter ügyvédségére leadva. Mivel jelenleg ez a törvényes útja a bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásnak. Polt gondoskodik a megfelelő "eljárásról". Te konkrétan mire gondoltál, egy Ali baba és a 40 rabló féle barlangra ami fideszes górék által összelopott kincsekkel van tele? Gyerek vagy ha itt tartasz szellemileg.

sas70 2018.03.08. 08:54:10

Azért ment a Jani Bécsbe, mert ott is sötét van éjszaka, csak kicsit jobb a közvilágítás mint Kecskeméten és kevesebb a kátyú, a szemét, meg a kutyaszar, mint Budapesten!
Minden esetre egy szép "Tények" szintű beszámolót láthattunk!

rallus 2018.03.08. 09:00:37

@citrix: Nem kell itt Ali baba és a 40 rabló féle barlangra gondolni...

"Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az ügynevezett Czeglédy-ügyben - erről az ügyben eljáró Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője beszélt az ügyészségi szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szanka Ferenc elmondta: a nyomozás során felmerült, hogy bizonyos vagyoni eszközök külföldre juthattak, így jutottak el az osztrák bankban Czeglédy Csaba által nyitott széfhez, amelyet az Eurojust közreműködésével, a magyar ügyészség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelenlétében kinyitottak, és lefoglalták az abban talált aranyat."

Aztán lehet, hogy aranygaluskát akart belőle főzni a diákmunkásainak...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 09:14:34

@citrix:

Moszkvában nincs se iszlamista negyed, se pedofil negyed, se homoknegyed, se nogózóna. Nincs semmi elrettentő ott.

Parajpuding 2018.03.08. 09:16:43

A válasz egyszerű. Azért ment oda, mert verbálisan akart örömöt szereni a főninek bocsánatért esedezve a vásárhelyi bukovári miatt. Szegénybe beleszorult a zabszem. Lúzer is csak egy ugyanolyan puhatestű, mint a többi, hiába erőlködik másnak láttatni magát.
Természetesen ezt felfogi az egybites fideszork szavazóbázisnak továbbra is megugorhatatlan feladat, de ez nem is fontos, túl kell lépni az erőfeszítések ellenére a növekedésben lecövekelt fehérjehalmazon.

kvadrillio 2018.03.08. 09:17:26

DURVÁN BEGURULTAM MÉG A CSALÁDDAL IS ÖSSZEUGROTTAM E MIATT ! MERT...A VÉLEMÉNY...SZABAD !!! HA NEM SZABAD A VÉLEMÉNY, AKKOR A FASZBUKOT BE KELL TILTANI ! ..MERT NEM LEHET MINDENKINEK EGYFORMA A VÉLEMÉNYE ! A faszbukon is kell, hogy ütközzenek a vélemények ! Ha ezt nem tudják biztosítani a felhasználóknak, szűnjenek meg

kvadrillio 2018.03.08. 09:21:29

@kvadrillio: "Lázár János bécsi videója visszakerült a Facebookra"...nnnaaa...

Herbert Putzenschramm 2018.03.08. 09:25:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: moszkvában tudod mi nincs még? nyugati kultúra, de az még nyomokban se.
nyugodtan oda lehet költözni, nosza. végülis a kádár korszakor is sok nyugger visszasírja...

kvadrillio 2018.03.08. 09:26:02

...egybként tudjuk, hogy Bécs..., Ausztria rendkívül tiszta város, ország..., de azt is tudjuk, mert láttuk, hogy az országunkon átvonuló migránsok milyen szemetet tudnak csinálni.....

DE ! LÁZÁR FENTIEK ELLENÉRE IS MONDHAT, ELMONDHATJA A VÉLEMÉNYÉT !!!

citrix 2018.03.08. 09:27:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Helyes, az a Te otthonod és így is maradjon :-) Oda való vagy Putyin elvtárs kommunizmusába.

citrix 2018.03.08. 09:29:03

@rallus: Tudsz mindent, egy Columbo veszett el benned.

Soros Viktor. 2018.03.08. 10:01:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Még egy ilyen gyomorforgatóan szarember, mint te soha nem fog ezen a földgolyón járni.

Dorinda41 2018.03.08. 10:29:10

Ez a szerencsétlen Lázár pont ott forgatta a videóját a Favorietenben, ahol a legtöbb magyar is él, köztük a lányom. Havonta többször is kint vagyunk, de ezek szerint süket is, vak is, hülye is vagyok, mert az elmúlt 10 év alatt nem látok több muszlimot, mint azelőtt és nem ért semmilyen atrocitás a 10 év alatt. A sétáló utcában a cukrászdában ugyanazok az arcok, rengeteg fiatal kisgyerekekkel. Nem fejkendőben, normál farmeros, dzsekis anyukák, apukák.
A szemetelésről pedig annyit, hogy Lázár elvtárs menjen be a belvárosba, mondjuk a Blaha Lujza térre és utána lehet savazni Bécset. A Köki környékét, ahova a reptéri buszok beérkeznek már nem is ajánlom szíves figyelmébe.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 10:37:49

@Herbert Putzenschramm:

Sajnos Moszkvában is jelen van a nyugati kultúra, de mértékében kisebb szerencsére.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 10:39:29

@citrix:

Oroszországban nincs kommunizmus.

Moszkva jelenleg iránytű a világ számára. Moszkva a bolygó élő lelkiismerete.

paveway 2018.03.08. 10:40:03

Lézert rendesen rángatja a gazdája, ő pedig tűri, mint egy birka.

rallus 2018.03.08. 10:43:07

@Dorinda41: Kitérhetnél arra is, hogy a Bécsben található 50 mecsetet még Mária Terézia alapította....

citrix 2018.03.08. 10:51:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ez annyira szép hogy be kell kereteztetni és a fidesz hitvallásának sarkalatos pontjává tenni. Kun Béla vagy Rákosi Mátyás se tudott ennél szebben fogalmazni ha Moszkváról volt szó :-) Mit mondhatok: érezd magad jól abban a világban. Szép világ, legyen minél messzebb innen. Akinek tetszik ott a helye.

McZozo 2018.03.08. 10:59:09

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Ez annyira hasonlit a kadari idokre mikor azzal tomtek a magyarok fejet hogy a hadoklo nyugat. Szeretnenk mi most is annyira haldokolni mint az unio, cask kozbe a birka fideszprolit meg etetni kell ezzel a szarsaggal.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.03.08. 11:00:27

A hódmezővásárhelyi vereség után büntetésből hülyét kellett csinálnia magából Bécsben. Sikerült neki. :)))

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 11:03:34

@Soros Viktor.:

Liberális szemszögből szarembernek lenni = derék embernek lenni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 11:22:07

@citrix:

Jól érzem magamat, hiszen az igazságot és a jót szolgálom. Ez nagyon hálás feladat: tudsz minden nap a tükörbe nézni, nem kell szégyellned magadat. Igen, így is kell kötni egyes kellemetlen kis kompromisszumokat, ez tény, de az alapérzésed az, hogy bűnös vagy, mint minden ember, de legalább tudatában vagy ennek, s reméled tiszta szívvel Isten kegyelmét.

Évekkel ezelőtt magam is próbáltam beépülni a liberális világrendbe. Kellemetlen, megalázó, frusztráló élet volt. Amióta a JÓ és az IGAZSÁG a vezérlőelvem, derüs a hangulatom, s a problémákon is könnyebben megyek keresztül.

Soros Viktor. 2018.03.08. 11:28:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tehát annyira fáj neked a szörnyű igazság, hogy inkább hazug lettél, és mióta hazudsz másoknak és magadnak, mindezt csak azért, hogy az életben legalább legyen egy kis örömöd? Szerintem egyszerűbb lenne ha hívnál egy stábot egy tízemeleteshez, ahol fognád magad, és fejjel lefelé levetnéd magadat, hogy a túlélés leghalványabb reményétől is megfoszd magadat, és akkor nem kell hazudnod tovább, és boldog is lehetsz.

citrix 2018.03.08. 11:31:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Súlyos állapot ha semmiféle tudatmódosító szert nem használsz ennek elérésére. Súlyos mentális zavarra utaló mondatok, tovább nem is foglalkozok a helyzeteddel mert szakorvosi feladat az ilyen.

McZozo 2018.03.08. 11:34:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Oroszországban nincs kommunizmus.

Moszkva jelenleg iránytű a világ számára. Moszkva a bolygó élő lelkiismerete. "

Es mikor ilyeneket irsz le nem rohogod szejjel magad.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 11:35:14

@Soros Viktor.:

Fordítva.

A hazugságot megtagadtam évekkel ezelőtt. Örömöm emiatt korlátlan, a nagy bajokat is derüsen küzdöm le, vagy derüsen veszem tudomásul. Tudom, ez nektek fáj, de hidd el, ti is nemet mondthattok a rossznak, minden lélekben megvan a jóra való csíra.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 11:38:32

@citrix:

Megértelek. A liberális rend olyan rombolást végzett mára a lelkekben, hogy sokan a jót kiröhögik, kigúnyolják. A rendszerurak divatba hozták a romlottságot, s sokan beleestek a csapdába.

Kunhallmi Agnes. 2018.03.08. 11:42:35

index.hu/kulfold/2018/03/07/harom_embert_megkeseltek_becsben/
"A késelő előbb egy háromtagú családra – két szülőre és felnőtt lányukra – támadt rá"
Kiderult hogy a keselo Lazar Janos volt. Aki a hazug video elkeszitese utan, magat arabnak alkcazva megkeselt 4 embert, hogy zavart keltsen, es igy mocskolja be a szegeny menekultek jo hiret.
A fideszesek barmire kepesek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 11:43:28

@McZozo:

Derüs hangulatban szoktam kommentelni, bevallom. ENnek oka, hogy az igazat írom.

Soros Viktor. 2018.03.08. 11:56:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Minden hozzászólásod téves, és visszavezethető egy okra. Az ok pedig nem más, hogy menthetetlenül beteg és félelmetesen mélysötét, ostoba szardarab vagy. Kár is lenne az ellenkezőjét állítanod, mert ezek a tények. Szerintem jelentkezz kivizsgálásra, mert a te esetedből egy szép esettanulmányt lehetne írni, ahol annyit hazudsz magadnak, hogy a világ amit látsz számodra teljesen más, mint amilyen valójában. Egy életre diliházban lenne a helyed. Szinte tuti, hogy születésedkor fejre ejtettek, vagy nem jutottál elég oxigénhez...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.08. 12:33:17

@Soros Viktor.: Agyára (agy???) ment a sok fájdalom csillapító, amit az ánuszának összevarrásakor kap, az esti homok buli után. Szófia világszerte ismert gay gőzfürdőjének állandó vendége.

Sean MacTíre 2018.03.08. 12:48:28

Sracok, birka zsenialis. Ennyire hibatlanul kontraproduktivnak lenni annak az oldalnak a szamara amit kepviselni latszik, ilyen finom nuanszokkal orbitalis nyilvanvalo baromsagokat mondani konkret tenyekrol, lassatok be, ehhez iszonyatos erofeszites kell.

Zsenialis vagy Maxval. Majd remelem felfeded magad, ha mar nem lesz szukseg erre. Onmagadban nagyobb taszito erot kepviselsz a jobboldaliak fele, mint barmely egyertelmu tenyekre alapozott Fidesz-ellenzeki erveles.

Occam beretvája 2018.03.08. 12:55:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Maxi az is doppingoljon hogy magukból kivetkőzve itt hörögnek a nem létező szellemi fölényükre büszke libernyákok. S mind ezt a posztjaid miatt.:-))

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 13:06:31

@Soros Viktor.:

Tudom, hogy ez bűn, de bevallom, élvezem, hogy a te fajtád becsmérel engem.

Soros Viktor. 2018.03.08. 13:20:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hát, amilyen pofázmánnyal megáldott téged az Isten, nem is csodálom, hogy ezt élvezed, mert még a kóbor kutya se hugyozna le téged, mert annyira szarik rád a világ :)

Dorinda41 2018.03.08. 13:35:36

@rallus: Erről fogalmam sem volt, minthogy arról sem, hogy 50 mecsettel kellett volna ott találkoznom. Ha pisztolyt fognak a fejemhez, sem tudok egyetlen egyre sem visszaemlékezni. Ahogy most említetted, tényleg állati furcsa, hogy láttam tömegeket kijönni és bemenni a templomokba, de mecsetbe nem. Legközelebb megnézem, hogy hol van a legközelebbi mecset. Építészetileg biztosan érdekesek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 13:49:49

@Occam beretvája:

A balliba legjobban hiteles civil írásával gágogtatható meg.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 13:53:27

@Soros Viktor.:

Nem így néz ki. Csak ma kaptam már 8 halálos fenyegetést a fajtádtól.

rallus 2018.03.08. 14:02:10

@Dorinda41:

A város második legnépesebb felekezete az iszlám közösség, melynek ausztriai vezetője Anas Schakfeh, ugyancsak Bécsben székel. A mecsetek egy részét radikális iszlamistákról, oszmán hadurakról és hasonló emberekről nevezték el. Olyanokról, akik ellen többek között Bécs is harcolt a maga idejében. Ilyenek: Vienna Islamic Centre, Gázi Huszrev bégről elnevezett mecset, Hamidiye mecset és így tovább. Várom a szelfit....

nu pagagyí 2018.03.08. 14:10:52

Miért ment Lázár Bécsbe?
Elsősorban a lopott pénzt helyezte biztonságba, de ha már ott volt, gazdagította a mindentől rettegés fideszes tárházát is. A videó után kényelmesen megivott egy bécsi kávét, evett egy pischingert, majd hazajött.

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.03.08. 14:44:10

@McZozo: "Szeretnenk mi most is annyira haldokolni mint az unio, cask kozbe a birka fideszprolit meg etetni kell ezzel a szarsaggal. "

Nem szeretnenk. Ma mar senki sem irigyli oket, es senki sem vagyik a nyugatra, mert latjuk, hogy mar ottaniak is menekulnek onnan. Utoljara a 80-as evekben volt meno dolog Becsbe utazni, ma senki nem akar oda menni, mert mindenkit megremit az iszlam terror, es a primitiv barbar neptomeg akik elfoglaljak, felelik, szetverik a nyugati nagyvarosokat.

Mindenki lathatta a napokban, Firenzeben tombolo majmokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.03.08. 14:58:16

Facebookon agitálni a Facebook ellen, az very sikeres :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.03.08. 14:59:15

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Az a sok magyar is így gondolja, aki elvan németben agolban? Tódulnak haza? Ja nem?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.08. 15:31:32

Megint beszopták a ballibek a migránsseggnyaló bérrettegést:

index.hu/kulfold/2018/03/08/kurz_reakcioja_lazarra_vannak_problemak_amikrol_beszelni_kell/
Kurz reakciója Lázárra: Vannak problémák, amikről beszélni kell

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.08. 15:34:09

EGyébként a Facebook kapcsán miért nem vagyok meglepve:

www.soros.news/2017-02-10-facebook-fact-checker-censorship-team-funded-by-george-soros-aim-is-to-silence-real-facts.html
Facebook “fact-checker” censorship team funded by George Soros… aim is to silence real facts

KolompárRómeó 2018.03.08. 15:47:34

@röf: A magyar csaj, aki késsel rohant be a hotelbe Bécsben?

maintenator 2018.03.08. 17:15:35

Nem mintha több bevándorlót szeretnék Mo-on, akik bejöttek már az is sok. Mégis hogy lehet az, hogy nem a bécsiek jönnek arra a rengeteg budapesti munkahelyre, amely az elmúlt 8 évben kialakult, hanem fordítva, magyarok mennek Bécsbe, Ausztriába tömegesen.
Lázár rosszul tartotta a kamerát, a kosz, piszok pont nem látszódott, ellenben akárhogy tartanám a kamerát Pesten, a szemét, mocsok, kutya ürülék azonnal a látó mezőbe kerülne. És még nem beszéltem a vidék egyre növekvő számú jellegzetes település formájáról, a putri sorról. Annál még az afrikai bozótos is megbízhatóbb és tisztább helynek látszik, miért nem erről forgat Lázár? Pedig igazán érdekes lenne tudni, h. a Fidesz ezekre a problémákra (kosz, közbiztonság, putri sor) milyen megoldást tervez, milyen határidőkkel. Az a "2 hét alatt rend lesz" lemezt ha kérhetem, ne vegyék elő!

maintenator 2018.03.08. 17:20:20

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Egyelőre az a baj, h. a munkaerő látványosan elhagyta az országot, és nagyon nem mutatkozik a piacon a szakemberek növekvő száma. Ellenben az osztrákok a migránssimogató kormányukat leváltották, és az új több migránst sunyi módon nem fog az országukba csempészni!

rallus 2018.03.08. 17:39:51

@maintenator: Amikor egy polgármester úgy döntött, hogy nem kap segíjkét akinek rendetlenség, kosz és szemét van a háza körül, egy emberként visított fel az egész libsi világ...

HorseFucker 2018.03.08. 17:52:48

@Rettegek mert ballib vagyok: Itt is itt vagy, mocskos kubatov jugend, fizetett fidess troll geci ?
Mindenütt tolod a gazdáid kiadta hülyeséget ? Csak lassan egyre kevesebben veszik be baszd meg !
Mindenkinek Bécs volt az isten már 300 éve is, ma is !
Szóval elsőkézből tudják zongorázni a különbséget Bécs és Pest között és nem az utóbbi javára...
Vénségére meghülyült ez a Lázár geci is !
Az ENSZ az ellenség ,?? Hát akkor üzenjetek hadat az ENSZ-.nek baszom anyátokat ! Ideje lenne kis Gecinek elmenni GRAZ-ba (érted a migráns kórházba :D :D ) , mert túltolja a bicit állandóan !

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.03.08. 17:53:25

@maintenator: "Lázár rosszul tartotta a kamerát, a kosz, piszok pont nem látszódott, ellenben akárhogy tartanám a kamerát Pesten, a szemét, mocsok, kutya ürülék azonnal a látó mezőbe kerülne."

Te is mellebeszelsz. Becset nem a 70-80 eve megszakitas nelkul szarul kinezo Budapesthez kell hasonlitani, hanem a 25 evvel ezelotti Becshez, ahova a magyarok vagytak. Budapest nem romlott 70 ev alatt, rogyasig allt a szemet akkor is, es most is.
Becs viszont KATASZTROFALISAN LEPUSZTULT az elmult 10-15 evben.
Es az, hogy meg vannak helyek, amik meg mindig rendezetebbek mint Budapest, az nem szamit mert a trend iranya szamit. Budapest lassan de FEJLODIK. Becs viszont 5-10 even belul KATASZTROFA SULYTOTTA OVEZETTE lesz nyilvanitva, ha ez romlas folytatodik. Magyarorszagrol, legfeljebb a katasztrofa turistak fognak hozajuk menni, hogy megnezek a harmadik vilagi allapotokat.

HorseFucker 2018.03.08. 17:55:04

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy fizetnek érte ? Mert ha fizetnek akkor OK !!! Ha nem, akkor mitszeccaggyá! :D

röf 2018.03.08. 18:08:19

@KolompárRómeó:
"A magyar csaj, aki késsel rohant be a hotelbe Bécsben?"
Mi van vele?

lüke 2018.03.08. 18:29:14

Szerintem a Stephansplatzra Rolexért ment ,
csak elfelejtett kiszállni, s a Favoriten str- n szállt le az U1 - ről

maintenator 2018.03.08. 18:32:15

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Az osztrákok ezért választottak maguknak új kormányt, mert elegük lett. Ők is látták azt a sanyarú jövőt, amit Te is felvázoltál, de volt erejük lépni. A nemzetközi helyzet alakulása is segíti az osztrákok kihátrálását a migráns simogatásból, az olaszoknál is új idő kezdődik. Lehet olyan helyzetet teremteni, hogy azok a migránsok, akik nem illeszkedtek be, szedik a sátorfájukat.
Magyarországnak sajnos sokkal rosszabbak a kilátásai. A demográfiai katasztrófa, az elszabadult cigány szaporulat és környező országokból a cigány import (továbbá suttyomban bevándorlók fogadása) versus a hazai fiatalok elvándorlása az országot és benne Budapestet fenntarthatatlanná teszi. Nem nehéz belátni, legjobb esetben stagnáló gazdaság mellett csökkenő számú adózó növekvő számú eltartottal (nyugdíjasok, cigányok, migránsok) az országot pusztulásba viszi (egyre több országos nogo zóna, nyugdíjasok nem kapnak nyugdíjat, közbiztonság, közellátás a mai ismert formában megszűnik. Végül valakik ide bejönnek, az anarchiából az országot kiszabadítják, mindent újra építenek, de ezek már nem magyarok lesznek.

maintenator 2018.03.08. 18:33:54

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Az osztrákok ezért választottak maguknak új kormányt, mert elegük lett. Ők is látták azt a sanyarú jövőt, amit Te is felvázoltál, de volt erejük lépni. A nemzetközi helyzet alakulása is segíti az osztrákok kihátrálását a migráns simogatásból, az olaszoknál is új idő kezdődik. Lehet olyan helyzetet teremteni, hogy azok a migránsok, akik nem illeszkedtek be, szedik a sátorfájukat.
Magyarországnak sajnos sokkal rosszabbak a kilátásai. A demográfiai katasztrófa, az elszabadult cigány szaporulat és környező országokból a cigány import (továbbá suttyomban bevándorlók fogadása) versus a hazai fiatalok elvándorlása az országot és benne Budapestet fenntarthatatlanná teszi. Nem nehéz belátni, legjobb esetben stagnáló gazdaság mellett csökkenő számú adózó növekvő számú eltartottal (nyugdíjasok, cigányok, migránsok) az országot pusztulásba viszi (egyre több országos nogo zóna, nyugdíjasok nem kapnak nyugdíjat, közbiztonság, közellátás a mai ismert formában megszűnik. Végül valakik ide bejönnek, az anarchiából az országot kiszabadítják, mindent újra építenek, de ezek már nem magyarok lesznek.

maintenator 2018.03.08. 18:40:44

@rallus: Elvileg a Fideszt nem kéne, hogy érdekelje, sír-e a libsi világ. Végül is illiberális államot építünk. Az a baj, hogy valójában anarchiát építünk, és ehhez a dicstelen építkezéshez a sok fidesz-birka támogatólag béget!

rallus 2018.03.08. 19:10:36

@maintenator: Illiberális államot építünk, ez már biztos! Szakítva a haladó hagyományokkal nem növeljük az adósságot, az inflációt és a munkanélküliséget, nem merünk kicsik lenni, megakadályozzuk az ország kifosztását és még véletlenül sem veretjük lovasrendőrökkel a tüntetőket, akármekkora káoszt okoznak is.
Némelykor én is úgy érzem, hogy jámborak vagyunk, mint a birka, de talán valóban elegánsabb türelmesen kivárni míg felszámoljátok magatokat.
(magán jellegű kérdés: nem vagy egy kicsit szuicid hajlamú?)

bkkzol 2018.03.08. 20:41:17

Sehol nem láttam eddig közép utas tényeket. Vagy azt látom, hogy Soros terroristák millióit telepíti be Európába vagy azt , hogy az agysebész háborús menekültek jönnek a könnyes szemű kis Alival pár hónapra Európába.
Szigorú éves betelepítési kvótával, szigorúan ellenőrizve jöhetne be az adott országból az adott helyre. Ez volna a járható út.
Gyakorlatilag nem érkezik Európába menekült, mert 2-4-6 biztonságos országon mennek át mire ideérnek.
Igen, arról is kell beszélni, hogy 90% szociális parazita igen maga termékenységi rátával.

Alick 2018.03.08. 20:54:12

@Rettegek mert ballib vagyok: Érdekes, hogy az osztrák sajtóbeszámolók helyi kommentelői nagyrészt igazat adtak Lázárnak (még ha lenne is mit sepregetnie a saját portáján).

Visceroid 2018.03.08. 21:04:33

"Miért ment Bécsbe Lázár János?"

Figyelj, Észak-Koreában nyilvános kivégzés van légvédelmi ágyúval ha valami nem sikerül, nálunk meg idióta videók, és önmagunk égetése. Kinek a pap, kinek a papné. A legfontosabb, hogy megmutassuk a Vezető iránti feltétlen hűségünket.

19540511 2018.03.08. 21:12:10

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Magyar vagy-e? Szerintem nem, vagy nagyon műveletlen: pl. sújtotta és nem sulytotta, megnézzék két z nem egy, hozzájuk két z stb.

rallus 2018.03.08. 22:34:09

"Jó és fontos jelzésként" értékelte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János Bécsben forgatott videójával kapcsolatos csütörtöki "bocsánatkérését és magyarázatát" az osztrák kormányfő az APA hírügynökség szerint.

Azért persze höröghettek tovább, mint illetékesek...
süti beállítások módosítása