A Paradigma Intézet blogja

Miért támadják a Kutyapártot?

2020. október 20. - vargavencel

A magyar politikában már egy ideje jelen lévő Magyar Kétfarkú Kutyapárt újonnan nemcsak, hogy vicces, és tevékeny, legújabban közügyeket lát el. 2020 októberére rendkívül nagy port kavart a XII. kerület, azaz a Hegyvidék önkormányzatába bejutott kutyapártos vezető, Kovács Gergő, aki az első hírek elolvasása után csupán a saját feladatait látta el. Vajon miért szúr szemet ennyire az ellenzéknek egy viccpárt? Tényleg a Kutyapárt veszi el a szavazatokat?

kg.jpg

 

Viccpárt, vicces párt

Ami korábban egy rendkívül szórakoztató jelenségnek indult, elmondható, hogy mára a politikának megkerülhetetlen szereplője lett a Kétfarkú Kutyapárt, amely az eddigi legnagyobb eredményét tavaly, az önkormányzati választásokon érte el, hiszen több jelöltjük is önkormányzati tisztviselővé választatott. Ez eljuttatta a pártot addig a kijelentésig, ahol a párt választott aztán a viccpártból a megbízatását komolyan véve a köztisztviselői feladatkörét bár néhol viccesen, de közel sem viccként látja el. Egy ATV-s interjúban a viccpárt kérdésnél így legitimmé vált „vicces pártra” helyettesíteni.

Nem kívánt szereplő

Természetesen a megválasztott képviselők nemcsak éltek a rájuk szabott feladattal, hanem igyekeztek ténylegesen feltárni az adott önkormányzat működését: a képviselői jogosítványaikkal élve olyan közérdekű adatokat szeretnének nyilvánosságra hozni, amelyek korábban is megkérdőjelezhetőek voltak a hegyvidéki önkormányzat működésében. Szembetűnő, hogy bizonyos adatokat egyes kormányközeli kft-k nem küldenek el szerződésekkel kapcsolatosan, illetve fény derült olyan pályázatra is, amely bár meg volt hirdetve, arról valószínűleg senki nem tudhatott.

A Hegyvidék alapvetően egy decens, és egy nagymúltú, kevésbé megkérdőjelezhető polgármesterrel, Pokorni Zoltánnal az élén működik, aki 2006 óta a kerület vezetője. A XII. kerület vezetésében ez a porszem lett maga a Kutyapárt, amely ezek után nagyon szimpatikusan hangzik az ellenzék számára, a kormánypárttal szembeni kritikusság miatt.

Mindezek ellenére az ellenzék képviselői sem nézik jó szemmel a tevékenykedést, ugyanis Kovács Gergő tevékenységének köszönhetően több olyan projektet, bizottságot kellett lefújni, amely az ellenzéki képviselők érdekeltségébe is beletartozott.

A fogás hiánya

Természetesen a munkavégzésért támadni valakit illegitim. Kissé gyanús is lehet egy ellenzéki szavazónak, hogy miért támadnak egy ennyire alacsony támogatottságú pártnak a képviselőjére. Vincze Géza, MSZP-s képviselő és évtizedek óta hegyvidéki testületi tag több alkalommal is nemtetszését fejezte ki, elsősorban a tisztelet hiányára hivatkozva. A tisztelet hiánya elsősorban a póló viselésére, illetve az éles kérdések, és a kerület ügyeiben történő szerződések és adatok kritikus áttekintésére vonatkozik.

34821833_bd7f80d3a3f3d175cd36c1b805dc2bc9_wm.jpg

Forrás: Index.hu - Trenka Attila

Miért lehet támadni a Kutyapártot?

Bevett példa elsősorban ellenzéki oldalról az a mondat, amely igazából relatíve egy alibi indok, és könnyen egy szintén olyan gyors válasszal is lehetne cáfolni, mely szerint a Kutyapárt elveszi az ellenzéki szavazatokat. Az ellenzéki szavazatok pedig 2018-ban is, de 2022-ben pedig kruciális jelentőséggel bírnak, ami az egyre kevésbé titkon megfogalmazott kormányváltást illeti. Természetesen erre a válasz is nagyon egyszerű a Kutyapárt részéről, szerintük valószínűsíthető, hogy a pártjuk bár kevés, de annál stabilabb szavazói bázissal bír, emiatt egy kutyapártos szavazó valószínűleg nem szavazna senki másra.

Természetesen támadni lehet, hiszen egy viccpártnak a tendenciózus megkomolyodása nemhogy érdekes folyamat, de egyre több beleszólásával végül releváns politikai szereplővé nőheti ki magát a Kutyapárt. 2022-ben a jelenlegi mérések alapján ha nem is erős, az ellenzék számára mégis egy nem kívánatos versenytársai lesznek a kutyák.

Két szék között

A kétfarkúak esete amiatt különleges, hiszen egyelőre olyan határozott tervekkel rendelkeznek, amelyre eddig egyik párt sem volt képes, ilyen például a jelöltindítási szándékuk a következő választásra vonatkozóan, emiatt a gesztus miatt még kevesebb támadási felületet hagyva. A visszalépésekkel és a minimális jelöltállítással pedig teret engednek a lehetséges kormányváltásnak. Az ellenzék elsőszámú feladatnak találja a kormányváltást, emiatt nehezen tud mit kezdeni a Kutyapárttal, hiszen egy nem várt versenyzőt, illetve „hátráltatót” látnak bennük.

A Kutyapárt pedig köszöni szépen, tökéletesen megvan a két szék között, a saját lehetőségeikhez képest mindent megtéve, és már annyira nem is a pad alatt. Ha nem is egy valós, kormányváltásra alkalmas szereplőt, annál inkább egy érdekes és egyre meghatározóbb tagját találtuk meg a Kutyapártban a magyar politikai szférában.

Kiemelt kép: A Magyar Kétfarkú Kutyapárt Facebook oldala

A bejegyzés szerzője a Paradigma Intézet gyakornoka, politológus hallgató.

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigma.blog.hu/api/trackback/id/tr8216247364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2020.10.20. 18:38:50

g7.hu/kozelet/20191015/kevesen-talalnak-ki-hogy-kitol-vett-el-szavazatokat-a-kutyapart/

Enyit arrol, honnan vesz el szavazokat a kutyapart. Leirom ide is, bar ket es fel ev alatt legalabb szazszor leirtam: itt a XI-ben ki volt zarva, hogy Gy. Nemethre szavazzak. Hiaba Eselyes Ellenzeki, soha nem lattam, csak plakaton, tudom, hogy a Fovarosi Kozgyulesben van - de hogy eddig mit csinalt, fogalmam sem volt. Az MKKP-s jelolttel meg egyutt gyujtottem alairast, plakatoltunk, tettuk a dolgunkat (legalabbis amikor nekem belefert mnunka mellett).

Ez voltam en, aki a XI-ben listan es egyeniben is az MKKP-ra szavaztam - es azt kell mondjam, eletem elso valasztasa, ahol nem undorral szavaztam, nem a "legkisebb rosszra", hanem ugy, hoyg ereztem, jol dontok. 2,5 ev alatt sem bantam meg.

Hozza tartozik, hogy ket embert "vittem el" szavazni, szoval rabeszeltem. Annyi volt a keresem, listan szavazzanak az MKKP-ra, egyeniben meg arra, aki szimpatikus, lelkiismeret szerint. Volt elettars (szinten XI), Gy. Nemethre (ezzel kigeyenlitve az en szavazatomat, ami MKKP-ra ment), anyam viszont a Helyi Eselyes Ellenzeki, Jobbikos ember helyett a Momentumosra szavazott. Egyszeruen keptelen volt egy Jobbikosra szavazni.

Szoval ha en nem megyek el es nem viszek el ket embert, akkkor -1 szavazat Gy. Nemethnek, hiszen volt elettars nem szavaz ra. Ezekutan engem fakkolni, miert nem szavaztam ra - kicsit visszas volt.
Az egyetlen part volt, ami _torodott_ az alairasgyujtokkel. Igaz, nem volt nalunk parttoll, se parthutomagnes, csak matrica meg propektus es jokedv, de kaptunk meleg teat, kesztyut, sot, a vegen satrat is. Aki alldogalt mar napi nyolc orat tobb napont at minusz 5-10 fokokban, az tudja ezt ertekelni.

Ugyhogy valo igaz, aki az MKKP-ra szavaz, nem szavazna masra - viszont aki a fideszre szavazott eddig, mert az ellenzekrol meg rosszabb velemenye van, arra van esely, hogy szinten az MKKP-ra szavaz (lasd a G7 cikket fentebb). Ezt persze nem kell belatnia egyik ellenzekinek se, egyszerubb bunbakot talalni, ahelyett, hogy az elmult ket evben barmit is probaltak volna tenni. Mert en nem nagyon latom, hogy barmit cisnalnanak azonkivul, hogy negyevente teleplakatoznak mindent es arra hivatkoznak, hogy "nemfidesz"

Es meg egy velemeny
hang.hu/publicisztika/2020/10/15/fogj-ossze-vagy-pusztulj/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.10.21. 06:23:38

Mert nem akarnak összefogni Gyurcsányné Egyetlen Igaz Demokratikus Európai Listájával.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.10.21. 15:21:30

Bloggertársak.

Abban az illúzióban ringatjátok magatokat, hogy ez a blog a tiétek.

De ez nem így van.

Ez a blog Brendel Mátyás/math0/batu kán/Hasdrubal Barcas/Hunyadi János 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-...19876 blogja. Minden egyes posztot megsemmisített. Ha valahol 600 komment van, akkor annak a blogposztnak alapesetben 5000-50.000-es látogatottságúnak kéne lennie. De a tiétekre csak 1700 kattintás érkezett és ebből minimum 600 az övé. Valójában 600+ az övé. Ha hagyjátok tombolni, floodolni, akkor saját magatokat nyírjátok ki.

Okosodjatok és gondolkozzatok el ezen:

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

A 16. 17. és 18. pont, egészen konkrétan.

Egyébként a poszt korrekt, jó, és csak ennyit tudok hozzáfűzni:

zordidok.blog.hu/2018/10/10/a_ketfarku_kutyak_dobtak_9_milliot_nagykovacsinak

nemecsekerno_007 2020.10.21. 17:30:08

Az MKKP viccpártnak elmegy, de nem tudom például, hogy tárgyalnának Putyinnal v. Merkellel. Beöltözne valaki csirkének? Vagy castingolnának.

GyMasa 2020.10.21. 17:35:35

Itt inkább az a kérdés, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogás hány szavazatot vesz el a valódi kormányváltástól?
Én is rájuk szavaztam tavaly.
Öket tartom az egyetlen olyan pártnak, akik még nem váltották aprópénzre az összefogásosdival a hitelességüket.

kvadrillio 2020.10.21. 19:02:59

A kuryapárt egy kiváló ötletekkel teli, sziporkázóan kreatív párt. Természetesen van amikor a megvalósítható ötleteiket A TEHETSÉGTELENEK LEROMBOLJÁK.

PL. AZ IJJJENEK

Le Til Kúria, Biri (Kinga és Róbert) HIGHLIGHTS/KISSFILM.HU
2 396 megtekintés
•2019. szept. 5.

kissfilm Nyíregyháza
5,01 E feliratkozó
Fotó-Videó készítése:
www.kissfilm.hu facebook/kissfilm; Tel.: 06703564250
Helyszín: Biri, Le Til Kúria

Facebook :www.facebook.com/kissfilm.hu/
Website - www.kissfilm.hu
www.instagram.com/kissfilm.hu/
2 hozzászólás

1 perce
EREDETILEG GYEREKEKNEK ÉPÍTETTÉK UNIÓS PÉNZBŐL, DE....LUXUSMASKARÁKBA ÖLTÖZÖTT ÚJGAZDAG PAPRIKAJANCSIK MÚLATJÁK BENNE AZ IDEJÜKET, A GYEREKEK ÜDÜLTETÉSE HELYETT ! ...ÉS ORBÁN IS TUD ERRŐL !

SOK SIKERT KÍVÁNOK A KUTYA PÁRTNAK, AMELY KÉTFARKÚÚÚ ! :)))))

kvadrillio 2020.10.21. 19:46:10

35 millió uniós támogatást kaptak gyerektáborra, pompáskodó rendezvényházat építettek
Boros Juli POLITIKA október 20., kedd 16:00 2009

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az alig több mint ezer lelket számláló Biriben néhány éve kinőtt a földből egy kúriának nevezett épület, ami a kissé csiricsáré, ám értelmetlen Le Til nevet viseli. Az instaluxust és pompát sugárzó hely egyre népszerűbb esküvői helyszín, olyannyira, hogy már több influenszer is itt mondta ki a boldogító igent, és vezetői, akik magukat megálmodóknak nevezik, tavaly novemberben már az esküvői szakma egyik rangos díját is megkapták. Az év esküvői helyszínének választott Le Til Kúria neve ismerős lehet a szórakoztató műsorok nézőinek is, itt tartották az X-Faktor egyik válogatóját, de azok is biztos láttak már itt készült fotókat, akik szívesen nézegetik kicsit vagy közepesen ismert emberek instáját. Na meg azok is, akik valamiért a térség legbefolyásosabb fideszes politikusainak Facebook-oldalát követik.

Luxus Szabolcsban

Kicsit idegenül is fest a high life, a parkolóban sorakozó sok tízmilliós autók és a kúria vezetője fején virító Dior-napszemüveg éppen itt, Biriben, az ország egyik kimondottan hátrányos helyzetű, súlyos munkanélküliséggel küzdő térségében, a Dél-Nyírségben.

A kúriát honlapjukon Kelet-Magyarország egyik legimpozánsabb rendezvény-helyszíneként hirdetik, ahol vállalják esküvők mellett céges és privát bulik, konferenciák, workshopok, csapatépítő tréningek, szakmai bemutatók lebonyolítását is.

Helyi forrásaink szerint a kúriában folyamatosan zakatol a bulivonat, luxusautók váltják egymást a tágas parkolóban, az influenszereken és B-listás celebeken kívül gyakori vendégek a környékbeli fideszes politikusok is. De nem is akkora titok ez: a pompázatos kiskastély honlapján, közösségi oldalain is folyamatosan kérkedik a magas élettel, ami a Le Tilben folyik.

Bár a honlapon is arról írnak, a főépület emeletén elhelyezkedő hálótermekben 19 főt kényelmesen el tudnak helyezni (plusz a kétfős „elnöki lakosztály”), arról sehol nem olvasható semmi, hol, hogyan mikor alszanak itt azok a gyerekek, akik oktatásra, továbbképzésre vagy cserediákként érkeznek a faluba. Ezeket a hálószobákat egyébként magunk is megnézhetjük az RTL már említett videójában.

A hangzatos nevű Le Til Kúria még az önkormányzat 2015-ös közleménye szerint is azzal a fő céllal épült, hogy abban 30 férőhelyes ifjúsági szálláshelyet alakítsanak ki, ahol „egész évben lehetőség nyílik a diákok, szervezett csoportok és egyéni látogatók (csereprogramban résztvevő diákok, képzésre érkezők) kulturált elszállásolására, illetve egyéb rendezvények megtartására”.

„A Kúria jóval több, mint egy csodás esküvői helyszín. Számunkra a nagy nap tökéletessége: a precíz szervezés, gyönyörű kivitelezés, minden apró mozaik tökéletes egymáshoz illesztése egy könnyed, fesztelen és örökké emlékezetes élménnyé formálva. A Le Til Kúria a párok által elképzelt álomesküvő maga.”

Erre kértek és kaptak is 35 millió forint európai uniós támogatást 2013-ban. Az építésre kötött vállalkozási szerződés „Gyermek- és ifjúsági tábor létrehozása Biri Községben” projektcímen futott.

A Le Til Kúria rendezvényeit bonyolító cég tulajdonosa helyi források szerint egy helyi nő, aki a valóságban főleg az esküvők után mosogat, az ingatlant azonban a Közös Kincs Nonprofit Kft. vette meg, melynek tulajdonosa Szálku István, a rendezvényhelyszín egyik - ahogy ő fogalmaz - „megálmodója”.

Szálku István a polgármester fia, ő maga is önkormányzati képviselő.

A polgármester meg a fia

Birit 2009 óta a fideszes Almási Katalin vezeti. A települést jókora adóssággal vette át, amit ujjongó újságcikkek beszámolói alapján példás szorgalommal ledolgozott. Igaz, az Állami Számvevőszék később számtalan szabálytalanságot talált a folyamatban.
Almási Katalin pedagógus, iskolaigazgató, a Birin és a környező településeken Dankó Pista néven működő bölcsőde, óvoda, iskolák, szakképző és felnőttképző intézmények vezetője. Ezek fenntartója a Közös Kincs Közhasznú Nonprofit Kft, melyet Almási társaival évekkel ezelőtt vásárolt meg, és amelyben jelenleg a fia, Szálku István az ügyvezető. A nonprofit vállalkozásba ömlik a pénz, de nemcsak a központi költségvetésből, hanem a térségi pályázatokat is rendre a Közös Kincs nyeri meg.
Szálku István a Le Til Kúriában.Fotó: Szálku István/Instagram

Almási munkáját több kitüntetéssel ismerték már el. 2012-ben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a szegény sorsú gyermekek elhivatott nevelése, gondozása érdekében végzett munkájáért adta át a Magyar Vidékért Díjat, 2017-ben pedig Balog Zoltántól vehette át az Apáczai Csere János-díjat.

kvadrillio 2020.10.21. 19:47:38

...Az iskola működésével kapcsolatban azonban többször is merültek már fel aggályok. Az Állami Számvevőszék 2017-es jelentése szerint a Közös Kincs a központi költségvetésből kapott támogatásoknak nem a teljes összegét adta át az iskoláknak, ezeknek az összegeknek a felhasználásáról nem vezettek megfelelő nyilvántartást. A szakmai munka értékelése sem a jogszabályok szerint folyt.

Ennek ellenére a Dankó Pista intézményekbe továbbra is rengeteg pénz érkezik. Legutóbb bölcsődebővítésre kaptak - egyébként reális - 114 milliót, az építtető egy nem sokkal korábban alakult cég volt, ami a jelek szerint mást nem is nagyon csinált se előtte, se utána.

ÉÉÉÉÉÉÉSSSSSS....NE ROBBANJON FEL A ZEMBER ,!!!!!!!!!!!!!
EZEK NEM IS EMBEREK, EZEK KÁRTÉKONY FÉRRRRGEKKKKK !!!!!!!
GENNNYES GÓÓÓÓCOK A NEMZET FAszán !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.10.21. 19:55:20

HÁÁÁÁÁ MOST NEM KÉNE ŐT LIKVIDÁLNI Valahogy ?????! vagy egyenesen egy gumiszobába beb aszni ???

Jövőre nem ad támogatást a kormány az önkormányzatoknak a tömegközlekedésre Hetven településen kezdhetik lázasan kutatni, miből pótolják a kieső támogatást.

...........de erre viszont adott ORBÁN VEZÉRÜRÜNK !!!!!

2020. október. 21. 08:46 2020. október. 21. 10:02 Ingatlan 3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére Családi apartmanok, kemping, sportpálya és napelempark is épülhet Mátraverebélyen. 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére. © Magyar Turisztikai Ügynökség Ebből a pénzből családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark létrehozását, parkolók és utak kiépítését, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósítja meg a kegyhelyet üzemeltető Fons Sacer belső egyházi jogi személy. Mint a kegyhely sajtóosztálya közölte, a cél a szezonalitás csökkentése, a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása, a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása.

kvadrillio 2020.10.21. 19:57:07

@kvadrillio: RÁHELKE TURIZMUS TEREPASZTALA ...., NAMEGA DIVET-INTÉZETE AMELY KÉTSZER IS KAPOTT MILLIÁRDOKAT !

FASZOM KIVAN ...

kvadrillio 2020.10.21. 20:00:40

Tavaly egymilliárdot kapott, idén már 2,3 milliárd jár az Orbán ...
24.hu › gazdasag › 2020/08/25 › orban-rahel-divatugy...
2020. aug. 25. — Nehéz kideríteni, pontosan mire megy a pénz. ... A „szakmában csak Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetett” Bata-Jakab Zsófia vezette Magyar ...
Hiányzó: MEGINT ‎DIVATRA

MEGA TIBORCKA KASTÉLYAI,,,,MEGA.,,,MEGA,,,MEGA,,,,,REMÉLEM MÁR NEM SOKÁIG.

padlogaz 2020.10.21. 21:00:40

sajnos egyre fogy azon pártok sora, amelyekre nyugodtan merhet az szavazni, aki se a kormánypártokra, se a baloldali ellenzékre nem akar.
a kutyapárt szerencsére még közéjük tartozik, remélem így is marad.

Móg 2020.10.21. 21:28:00

@kvadrillio: Az elmúlt 5 évben már ráköltöttek a nemzethy kegyhelyre 2.8 milliárd uniós pénzt.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.10.21. 23:44:10

@Móg: Kiszámoltad már , hogy ennyiből hány lélegeztetőgépet és ágytálat lehetett volna venni?

morph on deer 2020.10.22. 00:13:04

@Móg:
Mi az, hogy “nemzeti kegyhely” ?
Te tudod?

Mert én még azt sem, hogy mi lehet a “nemzeti kegy”, ami ezek szerint Mátraverebélyen van! Vagy Szentkúton, de akkor is!
Mi a búbánat ez már megint?

morph on deer 2020.10.22. 00:16:09

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Lassan már minden fideszesnek jut saját lélegeztetőgép, amit egyúttal ágytálnak is kehet használni, ha így megy tovább..!
Arra talán jók lesznek.:(

apro_marosan_petergabor 2020.10.22. 00:41:12

A demokráciában még egy kétfarkunak is jut hely a pártok között.
Egy Gurmai Zitánál (aki ma azt hitte a parlamentben úttörő felajánlást kell tenni újságpapírgyűjtésre - és megduplázná a környezetvédelmi vállalásokat), egy Jakab Péternél (aki Savonarolaként üvöltözve néhány kiló krumplival bohóckodik a parlamentben, korábban antiszemita harcos), Gyurcsány Ferencnél (2006-os lövető, "éjjel-nappal hazudó, csaló", puccsista), F. Győrnél (Erdélyben román jelőltet reklámozó pártvezér), Gyurcsánynénál (rendszeres hazaárulást folytat az EU-ban, igazi kommunista internacionalistaként, mint felmenői), Kúnhalminál (időnként ajtónak rohan, majd visszapattan, mikrofon előtt illumináltan röhögőgörcsöt kap, helyesen írni képtelen), Karigeri(alkalmatlan bármi hasznosra, gerincnélküli karrierista) stb. - mindenesetre többet ér egy ilyen párt.

élhetetlen 2020.10.22. 01:11:19

@zord íjász: Csak pár megjegyzés. A nickkel, vagy saját névvel kommentelők között alig van különbség. Mennyivel mond többet egy Kovács József valódi név, mint egy nick (fogalmam sincs, hány Kovács József él az országban, de sok), Ez miért fogná vissza az egyiket bármitől is. A rosszindulat, és az elmebetegség ellen nincs orvosság, Mert az nem orvosság, hogy nem enged valaki kommentelni, mert csak kinyilatkoztatásokat olvasni elég idegesítő. A 17-es pont első két pontján túl vagyunk. Az előmoderáció egy Brendellel roppant fárasztó. Egyébként nem írom a blogomat, néha egy fényképet, néha egy receptet teszek fel, hogy az ismerősök megnézhessék, tegnap előtt kiakadtam kicsit, és írtam 16 sort. Utána Brendelt 24 nicken kellett törölni (több száz komment), és kitiltani, ez is fárasztó, de még mindig jobb, mint egy ember miatt megszüntetni a kommentelési lehetőséget mindenhol. Abban igazad van, hogy jó lenne, ha minden jobb lenne, de hát….

élhetetlen 2020.10.22. 01:23:46

@nemecsekerno_007: Már megint besült az agyad. Miből gondolod, hogy az MKKP-ben nincsenek Orbánnál értelmesebb, vagy tárgyalóképes emberek? Esetleg az a bajod, hogy nem zsarolhatók, és nem írnának alá olyan szerződést, ami az országnak árt?

naivugyfel 2020.10.22. 01:34:46

Sajnos emberileg Kovács Gergővel is vannak problémák.
Onnantól kezdve hiába jobb a pártja akár sokkal is egyes ellenzéki pártoknál, attól még nem igazán jó választás.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2020.10.22. 04:09:54

Az egyetlen komolyan vehető párt a MKKP.
Kovács Gergőék a kifizetőhelyekként működő, amúgy funkciótlan önkormányzati bizottságosdit is betámadták, nem a helyekért tülekedtek és veszekedtek, mint a magasztos ellenzéki összefogdosás. Zsidózó neonácival meg amúgy is fogjon össze akinek hat anyja van.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.10.22. 07:56:40

@élhetetlen:"... A nickkel, vagy saját névvel kommentelők között alig van különbség..."
Persze, de ez benne is van a posztban: a saját néven/facebook -on kommentelők (most a valódi profilokra gondolva) sokszor még durvábban is tolják, mint a nick-ek.

Az előmoderáció talán fárasztó, -nem fárasztóbb, mint utólag törölni a selejteket- de hasznos. A trollok, floodolók 99%-át alapból elűzi a blogról. De az utólagos moderálás is működik, ha sűrűn kezelik a kommentszekciót.
Ahogy látható ismét, itt ez megint nem fog megtörténni, tehát ennek a posztnak is reszeltek. Én leléptem. Egészséges napokat neked.

nemecsekerno_007 2020.10.22. 09:06:37

@élhetetlen: Csak azért ne szavazz rájuk, hogy ez kiderüljön :)))

GyMasa 2020.10.22. 09:21:09

@zord íjász:
Szerintem az előmoderáció is majdnem ugyanúgy tönkreteszi a vitát, mintha nem is lehetne kommentelni.
Főleg, ha bloggazda 1 nap után nem foglalkozik tovább a komment szekciójával.
Én pl. most csak hozzáadtam gender ratyika legújabb user ID-jét az ABP szűrőmhöz, és meg is lepődtem, hogy mennyire kevés nem tőle származó komment van itt is.
Én úgy látom, hogy talán az utólagos törlés a leghatékonyabb megoldás...
Igaz, az is rettentően időigényes, de talán egy idő után leszokik a seggarc a blogról...

GyMasa 2020.10.22. 09:23:58

@élhetetlen:
Mondjuk matyikát nem nehéz észrevenni :-D
Nem a nevét kell nézni, hanem az ismétléseket, meg bizonyos kulcsszavakat:
matyimentes.blog.hu/
Ha letiltod a kedvenc szavait, mint pl. a fidióta, amit másoknem sokan használnak, akkor fejlesztenie kellene a scriptjét, amire valószínűleg nem képes.

padlogaz 2020.10.22. 09:30:36

@Hunyadi_János11: pálinkás, gémesi, kutyapárt, kb. ennyi választék van. személyében márky-zaj is jó lenne, de ha beáll a baloldal mellé, akkor részemről köszönöm, de nem.

Eltiltott Vélemény 2020.10.22. 11:02:07

@Hunyadi_János11:

Egy dolgot árulj el lécci, kurcsányita vagy maszopita vagyol? Esetleg a Karácsonyi féle kergemarha gyülekezetből szaljsztottak?

Mindenkinek JOGA van arra szavazni, aki neki szimpatikus. Aki a kétfarkúakra szavaz, jól teszi, kinyilvánította a véleményét, neked ahhoz kurvára semmi közöd nincsen.
Annyira semmi közöd, hogy az ellenzéki összefosásodat végképp hiba tolod mások arcába attól még undorító és bűzös összefosás marad.

ENNYI!

És végképp nem érdekel, hogy szerinted mi múlik rajta, mert olyanokat képviselsz, akik még a fidesznyikeknél is undorítóbbak.

Grand Prix 1800 2020.10.22. 11:36:21

Ezek ilyen rohadék kis libsik, gyakorlatilag az SZDSZ folytatása, leszélsőjobbosozták a magyar Turult, ilyet az SZDSZ szokott csinálni.

24.hu/belfold/2020/01/30/mkkp-interju-viccpart-kovacs-gergely-dome-zsuzsa
2020. 01. 30. 11:17
Kovács Gergely: Persze. Teljesen szürreális, hogy egy turulszobron vannak a világháborús elesettek, köztük a zsidó áldozatok neve. Az egy szélsőjobbos szimbólum.
(Kovács Gergely, elnök - MKKP)

kvadrillio 2020.10.22. 12:48:21

HÁÁÁÁÁ...EZT (SEHHH) GONDOLTAM VOLNA A FIDESZRŐL, SZIJJÁRTÓ PETIKÉRŐL...:o)))
Gyakornokból genfi konzul lett a KDNP-s képviselő lánya EZ CSÚÚÚCS..., EZ AZ ÉRZÉÉÉÉÉSSS !!! :o)
2020. október 21. – 15:06 (frissítve: 2020. október. 21. – 15:52) – Brückner Gergely Külföld Deli Andorral Szászfalvi-Farkas Lenke gyakornoki beszámolójához csatolt fotón 2018 körülForrás: deli.fidesz-eu.hu Külföld Különös hümmögés fogadta még az amúgy rendkívül lojális hazai külpolitikai körökben is, hogy a frissen megnyílt genfi konzulátust egy kormánypárti képviselő nemrég végzett lánya vezetheti. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerint a nyelvtudása megfelelő. Szászfalvi-Farkas Lenke lett Magyarország frissen megnyitott genfi konzulátusán a konzul. Sokat nem tudunk róla, kérdéseinkkel nem tudtuk elérni, de úgy tűnik, hogy egy kormánypárti (KDNP-s) képviselő a nemzetközi diplomáciában még tapasztalatlan lánya lett a vezető. >>>Ide kattintva olvashatja legfrissebb híreinket>>>Ez pedig még az amúgy rendkívül lojális hazai külügyben is kiverte a biztosítékot. Bár a diplomaták, a svájci relációt jobban ismerők is kifejezetten diplomatikusan fogalmaztak, azért ezekben a gondolatokban is visszaköszönt némi kritika.A következőket hallottuk: „A KKM-ben olykor vannak ilyen személyi furcsaságok, például emlékezhetünk, amikor hirtelen különösen jelentős közös halmazt mutatott a hazai külpolitikai humán erőforrás megújítása és a dunakeszi futsalcsapat összetétele.”„Nem kell aggódni, a svájci diplomáciában olyan nehéztüzérek dolgoznak, mint Nagy István nagykövet, aki valamennyi nagykövet közül talán a legközelebb áll Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Ráadásul az Információs Hivatal éléről most távozott hírszerző, vagyis Czukor József is elképzelhető, hogy német nyelvterületen, akár a svájci vonalon kap új feladatot. Ez a csapat talán elbír egy kevésbé gyakorlott genfi vezetőt is.”„Magyarországon is lehet karrierdiplomata pályát építeni, de bizony, olykor bizalmi alapon be lehet előzni a szorgos hangyákat, mi lépcsőről lépcsőre haladunk, de van, aki tud hármat is ugrani.”Na de miről is van szó?A genfi képviseletOktóber 13-án rövid cikkben számoltunk be arról, hogy Szijjártó Péter miniszter megnyitotta az új magyar diplomáciai kirendeltséget, a genfi konzulátust. Az MTI tudósítása után mi is elmerengtünk azon, hogy a diplomáciának a vírus alatt sem szabad megállnia, és mi is átvettük a sok magyar emigráns lakta és több nemzetközi szervezet központjaként is működő Genf fontosságát taglaló mondatokat.Azt azóta se látjuk megcáfoltnak, hogy Genf fontos, de vajon nem érdemelne-e egy gyakorlott konzult? Cikkünk nyomán ugyanis az olvasók jelezték, hogy érdemes lenne annak is utánanézni, hogy ki lett a konzul, mert – nagyon visszafogottan fogalmazva – korábbi életútja nem teszi feltétlenül alkalmassá a feladatra.Először tehát megkérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot arról, hogy egyáltalán ki lett a konzul, ez ugyanis a megnyitóról készült hivatalos tudósításból és videóból sem derült ki (Szijjártó Péter mellett Nagy István és egy svájci politikus beszél a tudósításban). A minisztérium válaszából kiderült:„A genfi konzulátust Szászfalvi-Farkas Lenke konzul vezeti, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán végzett és a munkájának ellátásához szükséges, magas szintű angol, illetve francia nyelvtudással rendelkezik. A konzul jelenleg érdekvédelmi tevékenységet lát el, mely november 1-jétől közjegyzői típusú ügyek kezelésével egészül ki.”A képességek tehát a KKM szerint megvannak, de vajon akkor mit jeleztek mégis az olvasók? Természetesen írtunk a genfi konzulátusra, jeleztük, hogy szeretnénk megismerni a konzul szakmai hátterét, jó lett volna megkérdezni a konzultól, hogy büszke-e a kinevezésre, alkalmasnak tartja-e magát a feladatra, esetleg lát-e egyéb olyan tényezőt, ami a pozícióba emelte.Az elmúlt három napban erre a megkeresésre nem kaptunk választ, így egyelőre csak az internetes keresésre és a már idézett háttérbeszélgetésekre hagyatkoztunk. Szijjártó Péter és Nagy István nagykövet megnyitja Magyarország genfi konzulátusát 2020. október 13-án.
fotó: Király Márton / KKM / MTIA Szászfalvi-Farkas Lenke névre rákeresve a Google keresőben, az első találat az interneten egy gyakornoki beszámoló. A 2018. szeptember 27-én publikált beszámolóból kiderül, hogy Szászfalvi-Farkas Lenkének annyi köze mindenesetre van a hazai diplomáciához, hogy egy hónapot gyakornokoskodott a vajdasági Deli Andor fideszes képviselő mellett. Az eredeti helyesírással idézett szövegből kiderül, hogy„Deli Andor Képviselő Úr irodájára esett a választásom, mert szerettem volna jobban megismerni a Közlekedés és Idegenforgalmi Bizottság mindennapi munkáját, illetve Képviselő Úr munkásságát korábban is nagy érdeklődéssel követtem. Ezúton is nagyon hálás vagyok Képviselő Úrnak és az iroda dolgozóinak, hogy fogadtak engem, és hogy bármikor bizalommal fordulhattam hozzájuk. Az meg külön ...JESSZUSOM !!! :o)

apro_marosan_petergabor 2020.10.22. 13:14:16

A demokráciában még egy kétfarkunak is jut hely a pártok között.
Egy Gurmai Zitánál (aki tegnap azt hitte a parlamentben úttörő felajánlást kell tenni újságpapírgyűjtésre (naperőmű és egyéb környezetvédelmikérdések) - és megduplázná a környezetvédelmi vállalásokat), egy Jakab Péternél (aki Savonarolaként üvöltözve néhány kiló krumplival bohóckodik a parlamentben, korábban antiszemita harcos), Gyurcsány Ferencnél (2006-os lövető, "éjjel-nappal hazudó, csaló", puccsista), F. Győrnél (Erdélyben román jelőltet reklámozó pártvezér), Gyurcsánynénál (rendszeres hazaárulást folytat az EU-ban, igazi kommunista internacionalistaként, mint felmenői), Kúnhalminál (időnként ajtónak rohan, majd visszapattan, mikrofon előtt illumináltan röhögőgörcsöt kap, helyesen írni képtelen, amúgy diplomáját illetően kissé hazudós), Karigeri(alkalmatlan bármi hasznosra, gerincnélküli, elvtelen karrierista), egy Kórózs Lajossal (aki hazudós riportalannyal készít fake-news, kormány oldalt ekéző videót, ellenőrzés nélkül - utána úgy tesz, mintha ez így lett volna természetes) stb. - mindenesetre többet ér egy ilyen párt. Időnként még a gyerekes jószándék is kimutatható náluk, amely az ellenzék egyéb pártjainál csak hataloméhség formájában manifesztálódik.

élhetetlen 2020.10.22. 21:13:39

@Hunyadi_János11: Mikor fogod fel, hogy a floodolásodnak semmi köze a szólásszabadsághoz. Leírhatnád a véleményedet szabadon, csak nem kéne százszor. És komoly értelmezési problémáid vannak, ezt írtam, „Egy dologban egyezzünk meg, hogy birca csak hülye, te pedig szemét is vagy.”, ezzel a „ó, akkor innentől csak téged lőlek, te kis geci, értetlen patkány! „ szövegeddel. Én vagyok idióta, nem te ezzel a hozzáállással? Ellenem küzdesz? Mire mész vele? Szánalmas.

élhetetlen 2020.10.22. 21:32:19

@Hunyadi_János11: „de én nem az adófizetők pénzéből érvényesülök, hanem azzal, hogy okosabb vagyok nálatok”. Láttam már egyébként okos embert, aki az eszét arra használta, pl..a szakmában, hogy olyan kódokat írjon, amit normális ember nem tud követni, Ugyanannak a mezőnek a harmincadik átnevezése, aminek semmi értelme nincs, csak az ő logikáját követi, ettől, akinek át kell venni a programot, az kitépi a haját. Na, az ilyen okos emberek, veled együtt menjenek a pi…ba, ha nem tudják az eszüket jó célra használni. mert egyébként pszichopaták, (természetesem tökéletességük teljes tudatában).

élhetetlen 2020.10.22. 22:03:21

@Eltiltott Vélemény: Brendel Mátyást ne hozd össze Gyurcsánynal. Gyurcsány az mondta, hazudtak, de akkor igazat mondott, Orbán azt mondta, hogy soha nem hazudott, de akkor is hazudott. Brendel csak becsavarodott, és nem érti, hogy többet árt azoknak, akik mellett áll, mint a többi, aki nem az ő álláspontját képviselik.

élhetetlen 2020.10.22. 22:25:54

@zord íjász: Az előmoderáció talán fárasztó, -nem fárasztóbb, mint utólag törölni a selejteket”. Nem így van. Neked most csak Hunyadi_János11-e kéne két mozdulattal kiirtani, reggelre tojna esetleg egy másik kupacot, ami megint két mozdulattal eltüntethető. Az előmoderáció sokkal strapásabb. Írtam, először keveredtem ilyen szituba, de ez a kilövés működött, akik neki írtak, azt nem töröltem, de tudják, miért nincs meg az előzmény. Ezzel a módszerrel olvasható marad a kommentek folyama.

GyMasa 2020.10.23. 10:09:05

@élhetetlen:
Az előmoderációt én sem szeretem, mert megtöri a vitát, plusz több terhet tesz a bloggazdára, hogy rendszeresen kiengedje az új kommenteket...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2020.10.23. 10:25:44

Ezt a retardált script-harcost nem lehet kitiltani a picsába?

Celtic 2020.10.23. 11:42:27

@Hunyadi_János11: Orulok, hogy sikerult szemelyeskedni. Jo a tempo, csak az irany rossz.
Elore, elvtars !

Celtic 2020.10.23. 11:43:28

@Hunyadi_János11: "Visznek el szavazatokat, ez tény"

Lofasz ez, nem teny. Vagy ala tudod tamasztani ? Nem, csak frocsogsz, mint a kivert fasz.

Celtic 2020.10.23. 11:44:17

@Hunyadi_János11: " a legbizonytalanabb, leginkább összezavarható, viszonylag hülye ellenzékieket viszik el."

Fenet, te se az MKKP-ra szavazol. Igy rogton dolt is a hipotezised a viszonylag huyle ellenzekiek elvitelerol.

Celtic 2020.10.23. 11:45:58

@Before: +1
Rohadt unalmas, ugyanazt a faszsagot fossa folyamatosan

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.10.23. 19:36:01

@élhetetlen: Nekem mindkét módszerről pontos és friss tapasztalatom van, ezért tudom összehasonlítani...de öt éve így csinálom.
Ha a gép előtt vagyok és folyamatosan figyelni tudom a kommenteket, akkor nincs előmoderáció: beállítom a szabad kommentelést és abban a pillanatban, ha felbukkan egy troll/floood/törvénysértő komment, akkor kimoderálom és/vagy kitiltom a kommentelőt. Minden alkalommal örökre.
Így csináltam ennél, és mindenki örömére, neked is válaszoltam, te is írtál a posztra.

zordidok.blog.hu/2020/09/28/meses_csapda/full_commentlist/1#c39012684

Több száz kommentjét töröltem ki tehát a degeneráltnak, és egyetlen-egy sem jelent meg neki a kommentfolyamban, miközben mindenki másé igen. Amikor elmentem aludni, beállítottam az előszűrést.

És volt olyan poszt, amit az élesítés után nem tudtam ellenőrizni, és ezért/ilyenkor eleve beállítom az előszűrést, óvatosságból. És jól tettem. A blog.hu szerkesztői egy rövid időre megfuttatták a posztot az index címlapján,(nem számítottam rá) a blogketrecben (remélem nem rúgtak ki senkit miatta, mert elég kemény poszt) és a tébolyodott azonnal rászabadult, de egyetlen kommentje sem látott napvilágot. 285-öt töröltem ki még az admin felületen.

zordidok.blog.hu/2020/10/21/kin_haz_az_egesz_vilag

Ez tehát egy kipróbált és jó módszer. Engem valójában nem is fáraszt, -csak annyira, amennyire az természetes, de ezt bloggerként vállalni tudom- sőt, szórakoztat: élvezettel taposom ki ezt a férget, és minden alkalommal én győzök, mert a módszert nem tudja kijátszani. Egyik módszert sem.

apro_marosan_petergabor 2020.10.24. 08:09:08

@Hunyadi_János11:
Matyika, hol van az ápolód?
Nekem úgy tűnik, lemondott rólad. Szomorú lehet azért órákat a képernyő előtt tölteni, s szaporítani az agymenéseidet/sablon századigazságaidat...
Én mint örök optimista, mindig bízom a gyógyulásodban...
Vegyél be néhány Xanaxot, menjél sétálni, kirándulni, nézd meg a Pál utcai fiúkat, vagy a Spongya Bobot (a South Parkot nem javasolom, attól visszaesnél), esetleg olvass el egy könyvet (Micimackó, 15 éves kapitány), tölts le szexvideókat - na ne fiúkról, mert az megint rossz irány - esetleg próbálj lányoknak udvarolni - hátha sikerül (lehet, hogy értékelik ott az ismétlést ha 51x elmondod ua a bókot) - s meglátod élni nem is olyan rossz...
Legfontosabb, keress magadnak társaságot, de ne magadfajtáét, akkor visszaesel.
Egyedül nem jó.

apro_marosan_petergabor 2020.10.24. 08:22:24

@Hunyadi_János11:
Úgy öszintén,
végig gondoltad mi értelme lenne mindenkit végigtesztelni?
(A szlovákok - a mániást, aki kitalálta meggyőzték) is úgy gondolják már, hogy önkéntes alapon, CSAK azt tesztelik, aki igényli...)
Nem hozna lényeges fordulatot, hiszen, mire eredmény születik már egészen más lesz a helyzet - mert a tesztelés csak egy pillanatnyi állapotot mutat, a még lappangókkal együtt...
Másrészt önkéntessége miatt, a dinamikus helyzet még inkább változna...
Így nem hozna más eredményt mint a matematikai - statisztikai módszerekkel végzett reprezentatív tesztelés - kapnál egy átfertőzöttségi képet, kicsit pontosabbat- de ez nem állítaná meg a terjedést.
süti beállítások módosítása