A Paradigma Intézet blogja

Szimbólumból véres háború

Képzelt riport a Mekdánelc-jelenségről és annak következményeiről.

2019. március 11. - Demeter.András

Németh Szilárd február 23-án osztott meg egy képet a saját maga által készített hamburgerről. „Mennyei volt, csak semmi Mekdánelc!” – hangsúlyozta a gyorsétterem és az ő hamburgere közti különbséget.

53453794_576761302835792_2296046047077597184_n.jpg

kép: Kalovics Eni 

A poszt persze nagy sikert aratott, sokan gúnyolódni kezdtek a kép alatt, talán jobb is lett volna, ha nem osztja meg ezt az államtitkár. De mi van akkor, ha sokkal többet jelent ez a mondat, mint először gondolnánk? Hányszor gondoltuk, hogy biztos csak paranoid képzelgéseink áldozatai vagyunk, majd derült ki, hogy tévedtünk, és egy-egy fontos ember elejtett mondata később jelentést nyert. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, vázolunk egy lehetséges forgatókönyvet, hogy időben felkészüljünk az újabb frontvonalon megvívott harcra.

  1. Ugyan nem tisztázott, mi dőlt el előbb: kommunikációs hadjárat indul, vagy az államtitkár elszólása indítja be a gépezetet, az biztos, hogy nagyon hamar rezonálni kezdenek a kormánykoalíció tagjai. A Mekdánelc-hasonlattal vezeti fel egy interpellációját Dömötör Csaba, aki szerint a hazai ellenzék pusztán a gyorséttermi változata a profin dolgozó brüsszeli háttérhatalmaknak. Kövér László pedig ismételten kifejezi megvetését, mondván: régen az ellenzék valódi ellenzék volt, mint egy kézműves hamburger, és nem oly ócska és műanyag, mint ez a Mekdánelc-ellenzék.

  2. A független kormányközeli portálok ráakadnak a témára, ugyanis már nem tudnak több antiszemitizmusról szóló írást készíteni a Jobbikról. Eleinte csak a fiatalok próbálkoznak nagy lelkesedéssel hasonlatokat és összefüggéseket találni. Az egyik írásban sikeresen levezetik a Mekdánelc-ellenzéket majmoló Mekdánelc-fiatalok korai gyermekkori traumáit, kötődési és pszichés problémáit illetve ezoterikus sugallatú távdiagnosztikával felállítják beteges kórrajzukat.
    Mi több, fény derül arra az egyértelmű korrelációra, hogy a mekis kaját olyanok eszik, akik délelőtt még nem szültek/hummuszbárban bruncholtak, szeretik a cicákat, nem hisznek Istenben, új iPhone-készüléket használnak, illetve az édesapjuk fizeti az egyetemi tanulmányaikat és budapesti albérletüket. Ez azért lényeges, mert ezek a legfőbb ismérvei a puhányoknak illetve a normális élettel szembemenő „embereknek”. Ez maga az evolúciós zsákutca, az élet tagadása.
    A Mekdánelcben falatozó fiatalok pedig minden kétséget kizáróan liberális hazaárulók, akik nélkülöznek minden komolyabb értékrendet.
  3. Az érvelés ugyan nem vált ki komolyabb visszhangot, ám a senior csapattagok megirigylik a remek észrevételeket. Két nappal később megjelenik a várva várt Bayer-publicisztika „Féljetek, sunyi torz hulladékevők” címmel. A szerző pusztító erővel és kikezdhetetlen logikával fogalmazza meg állításait. Az első Mekdánelc 1988-ban nyílt, majd 1990-ben a második is a Nyugati (!!!) pályaudvar épületében. Ugyanekkor siklik félre a „rendszerváltás”, ahol ugye nem történt egyéb csak a nyugatot majmoló, az országot szívből gyűlölő belpestiek összefogtak a kommunistákkal, tönkretéve az országot. Véletlen lenne? Aligha. „És én tudom jól, mert már akkor is nagyon figyeltem, hogy egyek vagytok! Ti mind, az amerikai kultúrát majmoló üres percemberek és a magukat illegető-billegető kis hópihék a Happy Meal menüjükkel, ti mind egyek vagytok! Fodor Gábor nagyobb férfi volt nálatok! Hánynék tőletek, de arra se vagytok méltóak!” – fogalmazott a híres újságíró.

  4. Az ellenzéki/kormánykritikus média felkapja az írást, több ezren mocskolják Bayer Zsoltot a 444.hu komment szekciójában. Szél Bernadett kérdést intéz Rétvári Bencéhez, Gulyás Gergelyhez és közvetlenül Orbán Viktorhoz is, hogy megtudja mégis mi folyik itt, mire lehet számítani? A válaszok egyértelműek: Soros. Ugyan nem kérdezik de Hollik István is reagál: Soros. Többen említik még Gyurcsányt, Jászi Oszkárt, Károlyi Mihályt és a Tanácsköztársaságot.
    Diákok eseményt szerveznek, lezárják az Oktogont és folyamatosan sajtburgermenüzve isznak és buliznak, közben a kormányt szidják. A teljes blokád előtt átengednek egy 105-ös buszt, melynek sofőrje megköszöni ezt és kitartást kíván nekik. Másnap politikai szerepvállalása miatt kirúgják a buszvezetőt.

  5. A tüntetők után maradt szeméthegyek és mekis zacskók kapcsolatára hívja fel a figyelmet a 888.hu. A bevándorláspárti, nemek nélküli világot akaró, elkényeztetett radikálfeminista egyetemistákat előbb lenácizzák, majd liberálisoknak nevezik őket. „Menjenek Bécsbe libsiskedni a CEU mellé! Egyértelmű világra van szükség, ahol megmondják mit kell tennie az embernek. Nincs értelme ennek a radikális tüncizésnek. Sőt, igazából még azt se tudtok! Bezzeg régen!” Kásler Miklós nyilatkozik. Jelzi, a Mekdánelc-termékek rontják a megtermékenyítő képességet. Németh Szilárd újraposztolja az eredeti bejegyzést, kifejti, hogy az igazi férfiak igazi hamburgert esznek. Trombitás Kristóf véleménycikket ír, mert érdekli a téma. A hangulat fokozódik.

  6. Az országgyűlés elé kerül egy törvényjavaslat, mely a gyorséttermek ingatlanhasználati jogával foglalkozik. A kormány frakció szeretné ha a nemzetközi hátterű étteremláncok igazolnák azt, hogy külföldön is gyártanak ételt.
    Az ellenzék azonnal Lex-Mekit kiált.
    Összefogást kezdeményeznek, hogy megvédjék az éttermeket. A Momentum mozgósítja a TizenX-et, három műszakban kezdik elfoglalni az éttermeket és folyamatosan selfieket töltenek fel mekdánelc-hashtaggel. Gyurcsány Ferenc szolidaritást vállal, az MSZP hangoztatja, hogy megvédi a nemzetközi vállalatokat érdekeit. Az LMP kerüli a nyílt színvallást, elvégre egy globális szereplő megregulázásának lehetősége sejlik fel.

  7. A nemzetközi szálat észreveszi a Magyar Nemzet is. Hangsúlyozzák, hogy több országban is jelen van a vállalat, (ezt a Figyelő cikkre hivatkozva teszik) sőt, termékeiért pénzt kérnek, profitot akarnak termelni. „Hogy valaki versenyben győzze le vetélytársait, vagy további versenyre és innovációra kényszerítse a magyar családokat és vállalatokat, akik tehát így nem alanyi jogon részesednek a magyar emberek pénzéből az tűrhetetlen” – fejti ki a jobboldali lap ex-Kisz-titkár szerzője.

  8. Nem lepődtünk meg, hogy a magyar érdekekkel szembenálló nemzetközi tőke és érdekcsoportok mellé állt a teljes magyar ellenzék. S így mint olyan, nem más mint Soros György fizetett és senki által fel nem hatalmazott ügynökei, akik újabb veszélyes mégis komolyan nem vehető támadást intéznek a kormány ellen, amiért az a családokat és nem a migránsokat támogatja” – adta ki közleményét a Fidesz a következő reggel. Majd – el nem ítélhető módon – szószerint idézi a közlemény szövegét minden kormánytag és minden megyei lap.

  9. A helyzet pattanásig feszül. Még mindig nem tudjuk, hogy tényleg cél volt-e a gyorsétteremlánc bezárása vagy csak eszkalálódott a helyzet. A vállalat vezetői jelzik, hogy bíznak benne, megtudnak egyezni a kormánnyal. Az ellenzék diktátorozik, a kormány pedig nem tud kihátrálni a „sorkatonaságot elkerülő, puhány, svéd no-go zónákba vágyakozó, migráns simogató, családokat semmibe vevő külföldről fizetett belföldi ellenzék” kommunikációs panelből.
    Az ellenzék eggyé válik a Mekdánelc-hasonlattal.
    Politikai szakértők úgy vélik, hogy ha az ellenzék nem foglalkozna az üggyel, akkor nem esne bántódása az éttermeknek. Kormányközeli megmondóemberek ugyanakkor jelzik, hogy aki politikát csinál, az politikai választ is fog kapni. A kormány elkötelezett, hogy rendet tegyen, átláthatóvá tegye a finanszírozást, ne engedje, hogy csak úgy pénzek mozogjanak a tudta nélkül. A kormány csak segíteni akar, de az ellenzék nem hagy más választást mint, hogy kőkeményen ellenálljanak és helytálljanak, hiszen erre kapták a felhatalmazást. A nemzetközi tőke beavatkozását el kell utasítani, az országot meg kell védeni.

  10. Végérvényesen összemosódott az ellenzék és a Mekdánelc-fogalom, így természetesen közös halmazba került a menekültekkel, Brüsszellel, háttérhatalmakkal és a melegekkel is. „Nem akarom, hogy az unokáim ilyen nem magyar dolgokat egyenek, amiket Brüsszelben is esznek! Nem akarok menekülteket! Miből van pénzük amúgy is arra a drága ételre? Nem akarok menekülteket!” – idézi egyik olvasóját a Lokál, majd fényképeket közöl Vona Gáborról, aki az M3-ason Gyöngyös felé tartva megállt autójával egy parkolóban, ahol amúgy az étterem is megtalálható. „Lebukott a luxusétterem-ellenzék!” – összegez a névtelen szerző. Másnap a parlament kétharmados többsége megszavazza a módosítást. Az éttermek bezárnak. A kormány megvédte a hazát. Az ellenzék jelzi, ők minden tőlük telhetőt megtettek. „Vegyék már észre, hogy bármihez érnek az tönkremegy!” – őrjöng a közösségi média oldalán Puzsér Róbert, ám zaklatott kiáltásai céltalanul visszhangoznak a közösségi médiában.

  11. A franchise ingatlanjait átveszi Mészáros Lőrinc.

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigma.blog.hu/api/trackback/id/tr2014682088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása