A Paradigma Intézet blogja

A szólásszabadságról röviden

2020. október 28. - Lukács B. Endre

Tanárgyilkosság Franciaországban, könyvdarálás Magyarországon. Mi köze ennek a két eseménynek egymáshoz? Ami összekapcsolja őket, az a szólásszabadság kérdése, de mielőtt rátérnék, pontosan hogyan, fontos megvizsgálnunk, mi is a szólásszabadság és miért övezi mind a mai napig vita.

A szólásszabadság

Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) így ír a szólásszabadságról:

„Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket."

Mindez azért nagyon fontos, mert enélkül a demokrácia intézménye és a tudományos élet nem tud egészségesen működni. Gondoljunk csak bele, hogyan vitatkozhatna a parlamentben két képviselő például az abortusz kérdéséről, ha valamelyik oldal képviselete tilos lenne, törvénybe ütközne? Vagy hogyan jöhetett volna létre a kvantumfizika, ha minden a newtoni mechanika területén nem értelmezhető gondolatot kizártak volna a tudományos diskurzusból?

A határok

Evidensnek tűnik tehát, hogy szólásszabadságra szükség van. Van-e azonban határa? Mi van, ha valaki például tagadja, hogy a Holokauszt megtörtént és ezt a véleményt terjeszteni próbálja? Ezt már kevesen hagynánk. És úgy tűnik ezzel nem vagyunk egyedül, ugyanis 16 európai országban - köztük Magyarországon - és Izraelben törvénybe van foglalva, hogy a szólásszabadság nem terjed ki a Holokauszt (és bizonyos országokban más népirtások) tagadására. Kérdéses, milyen általános érvényű szabályra következtethetünk ebből. Talán némi támpontot ad John Stuart Mill híres mondata, miszerint „az önvédelem az egyetlen olyan cél, melynek érdekében az emberiségnek – kollektívan és egyénileg – joga van beavatkozni bármely tagja cselekvési szabadságába". A népirtások tagadásának betiltása tehát azért jogos, mert megvédi az áldozatok leszármazottait, az estleges túlélőket az őket ért támadásoktól. Nem kérdés ugyanis, hogy végtelenül kegyetlen támadás az, amikor valakitől elvitatják életének valószínűleg legmeghatározóbb, legszörnyűbb élményét.

Mi itt akkor a kérdés?

Mill kijelentése kiválóan alkalmazható a fenti esetre, a kérdés az, hogy mi a helyzet a kevésbé egyértelmű esetekkel. Ha egyszerűen megbántanak valamivel, az feljogosít-e az önvédelemre, így mások szabadságának korlátozására? Az általánosan elfogadott irányelv a jogalkotók között az, hogy más jogokat nem sérthet a szólásszabadság, tehát például a jó hírnévhez és becsülethez való jogot. Így sok országban bűncselekmény a rágalmazás, a becsületsértés. Emellett a szólásszabadság alól kivételt képez Magyarországon a közösség elleni uszítás és a gyűlöletbeszéd is. Ezekkel a kivételekkel kapcsolatban azonban nincsen világszerte konszenzus. Amerikában például a közvetlen fenyegetést jelentő, erőszakos cselekményt előrejelző kijelentéseken kívül semmi sem tilos, és hasonlóan szabad a véleménynyilvánítás az Egyesült Királyságban is. De itthon is sorra akadályokba ütköztek azon törekvések, amelyek a gyűlöletbeszéd szankcionálásának szigorítását tűzték ki célul. A korlátozások ellen szól az Európai Emberi Jogok Bíróságának egy 1976-os határozata is, mely szerint

„a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek […], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják […] a lakosság bármely részét”.

És ami Franciaországban a napokban történt, kiválóan bemutatja, milyen problémákat szülhet ez a nagy szabadság, hogy mennyire nehéz ezt sokaknak elfogadni, és hogy mennyire fontos újra meg újra visszatérnünk a határok kérdéséhez. Ráadásul nem csupán egyszeri esetről van szó, biztosan emlékszünk például a Charlie Hebdo botrányokra vagy a Jyllands-Posten ügyre.

Kép forrása: Reuters/Eric Gaillard

A magyarországi események a közbiztonság szempontjából jóval kisebb súllyal rendelkeznek, azonban a szólásszabadság határaival kapcsolatos kérdéseket szintén jól bemutatják. Dúró Dóra könyvdarálásának és a franciaországi támadás elkövetőjének üzenete ugyanaz: a szólásszabadság túllő a célon. Szerintük túl sokat engedünk meg, amikor hagyjuk, hogy egy gyermekkönyvben olyan kisebbségek képviselői szerepeljenek, mint például a homoszexuálisok, vagy hogy az újságokban, az iskolákban Mohamed prófétáról készült karikatúrák jelenjenek meg. A két törekvés létjogosultsága között persze van egy fontos különbség: míg a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat. Itt azonban felmerül a túlzott szubjektivitás veszélye - amennyiben csak a szándék számít, a következmény nem, mindenki felmentheti magát a felelősség alól, mondván, jó szándékkal tette amit tett - a karikatúrák készítője azokat nem támadásnak szánta, csak mosolyt akart csalni az emberek arcára. És a másik út sem tűnik járhatóbbnak: ha csak a következmény számít, bármilyen véleménynek kétségbevonhatjuk létjogosultságát, mondván, hogy annak képviselete sért minket. Még mindig ott vagyunk tehát, ahonnan kiindultunk, az egyetlen egyértelműnek tűnő határ, hogy más szabadságjogokat nem sérthet a szólásszabadság. Látszólag lehetetlen úgy bővíteni a korlátozást, hogy az mindenki számára kielégítő legyen.

Bibó István szabadságértelmezése

A megoldás megtalálásában talán segíthetnek Bibó István gondolatai a szabadságról. Ő ugyanis úgy vélte, nem az a szabadság, hogy az egyén bármit megtehet, és nem igaz, hogy „az egyén szabadságának határa mások szabadságának határa". Szabad szerinte az, aki nem fél. Vagy jobban mondva: akinek nem kell félnie. Ezzel arra kíván rámutatni, hogy az, aki úgy próbál felülkerekedni a kiszámíthatatlan világ eseményeivel szembeni tehetetlenségén, hogy közben másokban valamilyen módon félelmet kelt (hatalmi pozíció betöltése által azt az érzést keresve, hogy az irányítás a kezében van), az nem jarul hozzá a társadalom szabadságának növeléséhez, sőt, visszaél a szabadságával. És ez ugyanúgy igaz a szólásszabadságra, mint a cselekvés szabadságára. Lehetőségeinkhez mérten tehát fel kell mérnünk, az emberekben levő félelem növelésére, vagy csökkentésére szolgál egy-egy törekvés.

Kép forrása: Wikipedia

Nézzük most meg ilyen szempontból a már megismert eseteket:

  • Ha a népirtások tagadásának megtiltása nem történik meg, azáltal elismerjük, hogy a történelem nem csak a történetírók különböző véleménye miatt, hanem természete szerint szubjektív. Ez azért ad okot a félelemre, mert ebben az esetben az általunk megélt múlt, életünk eseményei is kétségbe vonhatóvá válhatnak mások által.
  • Ha a Meseország mindenkié című könyvnek nem kell lekerülnie a polcokról az azt az üzenetet hordozza, hogy lehet gyermekeknek szóló könyvekben számukra nehezen értelmezhető, szokatlan szereplőket megjeleníteni. Ez már csak amiatt sem képes igazán félelmet kelteni az emberekben, mert ezen könyvek elolvasása, de még megvásárlása sem kötelező.
  • Ha Franciaországban továbbra is készíthetőek karikatúrák az egyes vallások prominens alakjairól, ezáltal szabadon kigúnyolhatóak maradnak, az azért lehet félelmetes az emberek számára, mert megnyitja a kaput az előítéletesség, majd a diszkrimináció felé.


A másik oldalról nézve viszont mindhárom esetben félelmet kelthet az emberekben, hogy a szólásszabadsághoz való jog „önkényesen” csorbítható. Úgy tűnik, ezeket a potenciális félelmeket mérlegre helyezve határozott döntéseket tudunk hozni az egyes esetekben. És elismerem, ez nem vezet objektív, mindenki számára elfogadható elvekhez. Azonban úgy gondolom, pontosan ezt kell látnunk - hogy ilyen elvek nem léteznek. Bibó István szabadságelmélete is csupán egy eszközt ad a kezünkbe, amely segíthet a saját döntéseink meghozatalában. Mert világos: bármennyire is törekszik a törvényhozás a félelem minimalizálására, önmagában nem képes szabaddá tenni a társadalmat. Ugyanis mindannyian felelősek vagyunk egymásért, rajtunk múlik mások szabadsága. És meg kell hoznunk a döntést: visszaélünk ezzel, vagy megtanulunk élni vele.

 

A bejegyzés szerzője a Paradigma Intézet gyakornoka, Politics, Philosophy and Economics szakos hallgató.

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigma.blog.hu/api/trackback/id/tr8516257188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.10.30. 09:06:02

@Pár titkár: mit szólnál ahhoz, ha Bibliákat darálnánk?! aminek az üzenete az lenne, hogy nem akarjuk, hogy az állam ilyen ostobaságokkal mossa a gyerekeink fejét?!

2020.10.30. 09:06:34

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:07:06

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:07:38

@Serény Vélemény: a nem kormánypárti szennymédia média nem attól független és objektív, hogy Marcsi néni röffenését is lehozzák cikkben.

de a náci szennymédiánál függetlenebbek és objektívebbek abban, hogy a híreket semlegesebben tálalják, a kormánypárti megszólalásokról is beszámolnak, és nem dobják ki a kormánypárti képviselőt az RTL székházból.

2020.10.30. 09:08:10

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:08:41

@Serény Vélemény: "Az is a cenzúrának egy formája, hogy a hazugságaidat addig ismételgeted, amíg elmegy a normális embereknek a kedve a vitától."

1) hülyeségeket nem én ismételgetek, hanem te.
2) A szólás-szabadság nevében jogod is van ismételgetni a hülyeségeidet, és élsz is vele.
3) Az egy másik kérdés, hogy te ezt csak a mezei, paraszti, fapados módon tudod, nevezetesen a tőlünk lopott pénzzel fizetnek titeket, Habony-droidokat, hogy kommenteljék a baromságaikat orrba-szájba.
4) Én nem az adófizetőkből lopott pénzen kommentelek.
5) Az nem cenzúra, hogy te hülye vagy ahhoz, amit én képes vagyok megoldani. Az nem cenzúra, hogy okosabb vagyok nálad. Az csak azt igazolja, amit mondok. HÜLYE VAGY. Erről az anyád, apád, meg te tehetsz.
6) Én nem törlöm a hozzászólásod, én nem tiltalak ki. Hogy a faszomban lenne ez cenzúra?! Akkor már inkább az cenzúra, amikor a blogger töröl és tilt. Sipítozzál a bloggernél!

2020.10.30. 09:09:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:09:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:10:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:10:48

@dare: @dare: a jelen az, hogy a náci Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével, 63 halott egy nap. ja és -13,4% GDP zuhanást is csinált. az is EU második legrosszabbja.

ez valóban fontosabb, mint a homofóbiád és iszlamofóbiád.

2020.10.30. 09:11:20

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:12:23

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:12:55

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:13:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:13:58

@dare: @dare: a jelen az, hogy a náci Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével, 63 halott egy nap. ja és -13,4% GDP zuhanást is csinált. az is EU második legrosszabbja.

ez valóban fontosabb, mint a homofóbiád és iszlamofóbiád.

2020.10.30. 09:14:30

@Serény Vélemény: a nem kormánypárti szennymédia média nem attól független és objektív, hogy Marcsi néni röffenését is lehozzák cikkben.

de a náci szennymédiánál függetlenebbek és objektívebbek abban, hogy a híreket semlegesebben tálalják, a kormánypárti megszólalásokról is beszámolnak, és nem dobják ki a kormánypárti képviselőt az RTL székházból.

2020.10.30. 09:15:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: több a fizetésem, mint neked, te kis rendszergizda. Tulajdonképpen még a tőzsdéből is megélek, dolgoznom se kellene, de szeretem a munkám. Fejlesztünk valamit, ami életeket menthet. Te meg csak ülsz a SZTAKIban a kis pincédben a melegítődben és trikódban, és ott szopod a Habony-droidokat reggeltől estig.

2020.10.30. 09:15:33

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:16:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:16:39

@Serény Vélemény: a nem kormánypárti szennymédia média nem attól független és objektív, hogy Marcsi néni röffenését is lehozzák cikkben.

de a náci szennymédiánál függetlenebbek és objektívebbek abban, hogy a híreket semlegesebben tálalják, a kormánypárti megszólalásokról is beszámolnak, és nem dobják ki a kormánypárti képviselőt az RTL székházból.

2020.10.30. 09:17:11

@Serény Vélemény: nem cenzúra.

a cenzúra az, amikor AZ ÁLLAM akadályoz egy magánembert vagy magánvállalatot egy vélemény terjesztésében.

a cenzúra az, amikor Orbán rendőrsége bevisz valakit a véleményéért.

a Magyar Nemzetnek (újság) nem kötelessége lehozni Gyurcsány és Mari néni cikkét.

a Facebooknak (magán cég) nem kötelessége a weboldalán megjelentetni a náci és homofób pártot.

2020.10.30. 09:17:42

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:18:14

@GyMasa: "Az azért ugye világos, hogy egy ilyen szellemiségü társaságnak mindig lesz majd ürügye ezekre a támadásokra.
Ha pedig meghunyászkodsz előttük, akkor csak még vérszomjasabbak lesznek."

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység, főleg Orbán és Semjén PONTOSAN ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁRSASÁG?! Náci, keresztény, embertelen barmok.

2020.10.30. 09:18:46

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:19:49

@GyMasa: "Az azért ugye világos, hogy egy ilyen szellemiségü társaságnak mindig lesz majd ürügye ezekre a támadásokra.
Ha pedig meghunyászkodsz előttük, akkor csak még vérszomjasabbak lesznek."

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység, főleg Orbán és Semjén PONTOSAN ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁRSASÁG?! Náci, keresztény, embertelen barmok.

2020.10.30. 09:20:21

@dare: @dare: a jelen az, hogy a náci Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével, 63 halott egy nap. ja és -13,4% GDP zuhanást is csinált. az is EU második legrosszabbja.

ez valóban fontosabb, mint a homofóbiád és iszlamofóbiád.

2020.10.30. 09:21:24

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:21:55

@GyMasa: "Az azért ugye világos, hogy egy ilyen szellemiségü társaságnak mindig lesz majd ürügye ezekre a támadásokra.
Ha pedig meghunyászkodsz előttük, akkor csak még vérszomjasabbak lesznek."

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység, főleg Orbán és Semjén PONTOSAN ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁRSASÁG?! Náci, keresztény, embertelen barmok.

2020.10.30. 09:22:27

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:22:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: több a fizetésem, mint neked, te kis rendszergizda. Tulajdonképpen még a tőzsdéből is megélek, dolgoznom se kellene, de szeretem a munkám. Fejlesztünk valamit, ami életeket menthet. Te meg csak ülsz a SZTAKIban a kis pincédben a melegítődben és trikódban, és ott szopod a Habony-droidokat reggeltől estig.

2020.10.30. 09:23:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: több a fizetésem, mint neked, te kis rendszergizda. Tulajdonképpen még a tőzsdéből is megélek, dolgoznom se kellene, de szeretem a munkám. Fejlesztünk valamit, ami életeket menthet. Te meg csak ülsz a SZTAKIban a kis pincédben a melegítődben és trikódban, és ott szopod a Habony-droidokat reggeltől estig.

2020.10.30. 09:24:02

@Serény Vélemény: @Serény Vélemény: a keresztény világnézet szerint normális boszorkányt és eretnekeket égetni, normális embereket az inkvizícióban kínozni csak azért, mert kicsit mást hisznek.

az az ideológia, amely szerint ez nem normális, a felvilágosodás, a kereszténységtől való megszabadulás.

az európai kultúra nem keresztény, hanem a kereszténység elnyomásától való megszabadulás kultúrája.

a keresztények még 30 éve is 30 ezer muszlimot irtottak ki.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:24:34

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:25:05

@Serény Vélemény: "Az is a cenzúrának egy formája, hogy a hazugságaidat addig ismételgeted, amíg elmegy a normális embereknek a kedve a vitától."

1) hülyeségeket nem én ismételgetek, hanem te.
2) A szólás-szabadság nevében jogod is van ismételgetni a hülyeségeidet, és élsz is vele.
3) Az egy másik kérdés, hogy te ezt csak a mezei, paraszti, fapados módon tudod, nevezetesen a tőlünk lopott pénzzel fizetnek titeket, Habony-droidokat, hogy kommenteljék a baromságaikat orrba-szájba.
4) Én nem az adófizetőkből lopott pénzen kommentelek.
5) Az nem cenzúra, hogy te hülye vagy ahhoz, amit én képes vagyok megoldani. Az nem cenzúra, hogy okosabb vagyok nálad. Az csak azt igazolja, amit mondok. HÜLYE VAGY. Erről az anyád, apád, meg te tehetsz.
6) Én nem törlöm a hozzászólásod, én nem tiltalak ki. Hogy a faszomban lenne ez cenzúra?! Akkor már inkább az cenzúra, amikor a blogger töröl és tilt. Sipítozzál a bloggernél!

2020.10.30. 09:25:37

@Ménár Atya: @Ménár Atya: így fogod te is végezni, náci köcsög!

iconicphotos.files.wordpress.com/2009/07/nazi_death2.jpg?w=809

egyszer már megjártátok, de nem tanultok, mert idióták vagytok. ti vagytok a társadalom legalja. az embertelen selejt.

2020.10.30. 09:26:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: több a fizetésem, mint neked, te kis rendszergizda. Tulajdonképpen még a tőzsdéből is megélek, dolgoznom se kellene, de szeretem a munkám. Fejlesztünk valamit, ami életeket menthet. Te meg csak ülsz a SZTAKIban a kis pincédben a melegítődben és trikódban, és ott szopod a Habony-droidokat reggeltől estig.

2020.10.30. 09:26:40

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:27:43

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:28:15

@dare: @dare: a jelen az, hogy a náci Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével, 63 halott egy nap. ja és -13,4% GDP zuhanást is csinált. az is EU második legrosszabbja.

ez valóban fontosabb, mint a homofóbiád és iszlamofóbiád.

2020.10.30. 09:28:47

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:29:18

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:30:21

@GyMasa: "Az azért ugye világos, hogy egy ilyen szellemiségü társaságnak mindig lesz majd ürügye ezekre a támadásokra.
Ha pedig meghunyászkodsz előttük, akkor csak még vérszomjasabbak lesznek."

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység, főleg Orbán és Semjén PONTOSAN ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁRSASÁG?! Náci, keresztény, embertelen barmok.

2020.10.30. 09:30:53

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:31:56

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:32:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:33:31

@Serény Vélemény: @Serény Vélemény: a keresztény világnézet szerint normális boszorkányt és eretnekeket égetni, normális embereket az inkvizícióban kínozni csak azért, mert kicsit mást hisznek.

az az ideológia, amely szerint ez nem normális, a felvilágosodás, a kereszténységtől való megszabadulás.

az európai kultúra nem keresztény, hanem a kereszténység elnyomásától való megszabadulás kultúrája.

a keresztények még 30 éve is 30 ezer muszlimot irtottak ki.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:34:03

@Serény Vélemény: "Az is a cenzúrának egy formája, hogy a hazugságaidat addig ismételgeted, amíg elmegy a normális embereknek a kedve a vitától."

1) hülyeségeket nem én ismételgetek, hanem te.
2) A szólás-szabadság nevében jogod is van ismételgetni a hülyeségeidet, és élsz is vele.
3) Az egy másik kérdés, hogy te ezt csak a mezei, paraszti, fapados módon tudod, nevezetesen a tőlünk lopott pénzzel fizetnek titeket, Habony-droidokat, hogy kommenteljék a baromságaikat orrba-szájba.
4) Én nem az adófizetőkből lopott pénzen kommentelek.
5) Az nem cenzúra, hogy te hülye vagy ahhoz, amit én képes vagyok megoldani. Az nem cenzúra, hogy okosabb vagyok nálad. Az csak azt igazolja, amit mondok. HÜLYE VAGY. Erről az anyád, apád, meg te tehetsz.
6) Én nem törlöm a hozzászólásod, én nem tiltalak ki. Hogy a faszomban lenne ez cenzúra?! Akkor már inkább az cenzúra, amikor a blogger töröl és tilt. Sipítozzál a bloggernél!

2020.10.30. 09:34:35

@Serény Vélemény: a nem kormánypárti szennymédia média nem attól független és objektív, hogy Marcsi néni röffenését is lehozzák cikkben.

de a náci szennymédiánál függetlenebbek és objektívebbek abban, hogy a híreket semlegesebben tálalják, a kormánypárti megszólalásokról is beszámolnak, és nem dobják ki a kormánypárti képviselőt az RTL székházból.

2020.10.30. 09:35:07

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:35:38

@Ménár Atya: @Ménár Atya: így fogod te is végezni, náci köcsög!

iconicphotos.files.wordpress.com/2009/07/nazi_death2.jpg?w=809

egyszer már megjártátok, de nem tanultok, mert idióták vagytok. ti vagytok a társadalom legalja. az embertelen selejt.

2020.10.30. 09:36:10

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:36:42

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:37:14

@Serény Vélemény: nem cenzúra.

a cenzúra az, amikor AZ ÁLLAM akadályoz egy magánembert vagy magánvállalatot egy vélemény terjesztésében.

a cenzúra az, amikor Orbán rendőrsége bevisz valakit a véleményéért.

a Magyar Nemzetnek (újság) nem kötelessége lehozni Gyurcsány és Mari néni cikkét.

a Facebooknak (magán cég) nem kötelessége a weboldalán megjelentetni a náci és homofób pártot.

2020.10.30. 09:37:46

@Serény Vélemény: a nem kormánypárti szennymédia média nem attól független és objektív, hogy Marcsi néni röffenését is lehozzák cikkben.

de a náci szennymédiánál függetlenebbek és objektívebbek abban, hogy a híreket semlegesebben tálalják, a kormánypárti megszólalásokról is beszámolnak, és nem dobják ki a kormánypárti képviselőt az RTL székházból.

2020.10.30. 09:38:17

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:38:49

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:39:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: több a fizetésem, mint neked, te kis rendszergizda. Tulajdonképpen még a tőzsdéből is megélek, dolgoznom se kellene, de szeretem a munkám. Fejlesztünk valamit, ami életeket menthet. Te meg csak ülsz a SZTAKIban a kis pincédben a melegítődben és trikódban, és ott szopod a Habony-droidokat reggeltől estig.

2020.10.30. 09:40:24

@Pár titkár: mit szólnál ahhoz, ha Bibliákat darálnánk?! aminek az üzenete az lenne, hogy nem akarjuk, hogy az állam ilyen ostobaságokkal mossa a gyerekeink fejét?!

2020.10.30. 09:41:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:41:58

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:42:30

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:43:02

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:43:33

@Serény Vélemény: nem cenzúra.

a cenzúra az, amikor AZ ÁLLAM akadályoz egy magánembert vagy magánvállalatot egy vélemény terjesztésében.

a cenzúra az, amikor Orbán rendőrsége bevisz valakit a véleményéért.

a Magyar Nemzetnek (újság) nem kötelessége lehozni Gyurcsány és Mari néni cikkét.

a Facebooknak (magán cég) nem kötelessége a weboldalán megjelentetni a náci és homofób pártot.

2020.10.30. 09:45:07

@Pár titkár: mit szólnál ahhoz, ha Bibliákat darálnánk?! aminek az üzenete az lenne, hogy nem akarjuk, hogy az állam ilyen ostobaságokkal mossa a gyerekeink fejét?!

2020.10.30. 09:45:39

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:46:10

@dare: @dare: a jelen az, hogy a náci Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével, 63 halott egy nap. ja és -13,4% GDP zuhanást is csinált. az is EU második legrosszabbja.

ez valóban fontosabb, mint a homofóbiád és iszlamofóbiád.

2020.10.30. 09:47:13

@Serény Vélemény: nem cenzúra.

a cenzúra az, amikor AZ ÁLLAM akadályoz egy magánembert vagy magánvállalatot egy vélemény terjesztésében.

a cenzúra az, amikor Orbán rendőrsége bevisz valakit a véleményéért.

a Magyar Nemzetnek (újság) nem kötelessége lehozni Gyurcsány és Mari néni cikkét.

a Facebooknak (magán cég) nem kötelessége a weboldalán megjelentetni a náci és homofób pártot.

2020.10.30. 09:47:45

"a gyermekkönyv esetében egyértelműen látszik, hogy konstruktív szándékkal íródott (célja az érzékenyítés), kérdéses, hogy mások vallásának kigúnyolása milyen módon viszi előre a társadalmat."

A faszt. Mindkét esetben arról van szó, hogy másokat elnyomnak emberek, akik ostobaságokat hisznek. Az egyik esetben vallásos homofóbokról, a másik esetben sima vallásos hülyékről van szó.

És ezek a vallásos hülyék ugyanúgy, sőt, még jobban is elnyomnak másokat, mint a homofóbok. Például keresztény hívők kiirtottak 30 ezer ártatlan muszlimot. Nemcsak a középkorban, hanem csak 30 éve.

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:48:17

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:49:20

@Ménár Atya: @Ménár Atya: így fogod te is végezni, náci köcsög!

iconicphotos.files.wordpress.com/2009/07/nazi_death2.jpg?w=809

egyszer már megjártátok, de nem tanultok, mert idióták vagytok. ti vagytok a társadalom legalja. az embertelen selejt.

2020.10.30. 09:49:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: több a fizetésem, mint neked, te kis rendszergizda. Tulajdonképpen még a tőzsdéből is megélek, dolgoznom se kellene, de szeretem a munkám. Fejlesztünk valamit, ami életeket menthet. Te meg csak ülsz a SZTAKIban a kis pincédben a melegítődben és trikódban, és ott szopod a Habony-droidokat reggeltől estig.

2020.10.30. 09:50:23

@GyMasa: "Az azért ugye világos, hogy egy ilyen szellemiségü társaságnak mindig lesz majd ürügye ezekre a támadásokra.
Ha pedig meghunyászkodsz előttük, akkor csak még vérszomjasabbak lesznek."

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység, főleg Orbán és Semjén PONTOSAN ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁRSASÁG?! Náci, keresztény, embertelen barmok.

2020.10.30. 09:50:55

@Minden ballib bérretteg: induljunk ki a tényekből!

Orbán rendőrsége visz be embereket a véleményük miatt
Orbán csicskásai dobtak ki képviselőket a köztévéből
a köztévében és náci szennylapokban hazudnak orrba szájba, nem jelentetik meg az ellenzéki véleményt, az ellenzéki politikusok meg se jelenhetnek

A NÁCI KORMÁNYOLDAL CENZÚRÁZ

EZ A TÉNY

2020.10.30. 09:51:26

@dare: @dare: a jelen az, hogy a náci Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével, 63 halott egy nap. ja és -13,4% GDP zuhanást is csinált. az is EU második legrosszabbja.

ez valóban fontosabb, mint a homofóbiád és iszlamofóbiád.

2020.10.30. 09:51:58

@dare: @dare: a valóság az, hogy

1) Magyarországon egyházállam van. Orbán az egyházaknak ellopja az ateisták adóját.
2) Lengyelországban egyházállam van, a köcsög egyházad tiltja a nőknek az abortuszt.
3) A köcsög keresztényed még 30 éve is 30 ezer ártatlan muszlimot irtottak ki. ez a valóság

ateistaklub.blog.hu/2020/07/11/amikor_par_eve_meg_keresztenyek_irtottak_muszlimokat_europaban

2020.10.30. 09:52:30

@GyMasa: "Az azért ugye világos, hogy egy ilyen szellemiségü társaságnak mindig lesz majd ürügye ezekre a támadásokra.
Ha pedig meghunyászkodsz előttük, akkor csak még vérszomjasabbak lesznek."

Azt ugye tudod, hogy a kereszténység, főleg Orbán és Semjén PONTOSAN ILYEN SZELLEMISÉGŰ TÁRSASÁG?! Náci, keresztény, embertelen barmok.

2020.10.30. 09:53:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te reggeltől estig szopod a Habony-droidokat, te kis Fideszbuzi!
Lealázni meg én alázlak le tégedet, hiszen mindig te sírsz, nem én, te kis SZTAKIs rendszergizda!

2020.10.30. 09:53:33

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:54:04

Nem fekete, nem arab, nem muszlim, valószínűleg nem homoszexuális és nem cigány. Magyar, valószínűleg fehér, heteroszexuális férfi.

Mégis megölt két magyar embert. Ti emiatt nem ugráltok, ti csak a francia emberek miatt hisztiztek, mert hazaáruló, náci faszok vagytok. Titeket az se érdekel, hogy Orbán napi 50 embert öl meg a hülyeségével. Mert ostoba, selejtes véglények vagytok.

168ora.hu/itthon/budapest-gyilkossag-194120

2020.10.30. 09:54:36

@Serény Vélemény: nem cenzúra.

a cenzúra az, amikor AZ ÁLLAM akadályoz egy magánembert vagy magánvállalatot egy vélemény terjesztésében.

a cenzúra az, amikor Orbán rendőrsége bevisz valakit a véleményéért.

a Magyar Nemzetnek (újság) nem kötelessége lehozni Gyurcsány és Mari néni cikkét.

a Facebooknak (magán cég) nem kötelessége a weboldalán megjelentetni a náci és homofób pártot.

Serény Vélemény 2020.10.30. 10:09:03

@Matyas_kiraly: "Mert ostoba, selejtes véglények vagytok."
a stílus maga az ember...

Serény Vélemény 2020.10.30. 10:12:01

@Matyas_kiraly: " ti vagytok a társadalom legalja. az embertelen selejt."

Érdekes, én úgy emlékszem, hogy a nácik pont ezt mondták azokra, akiket aztán ki is akartak irtani...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.10.30. 11:31:38

@Matyas_kiraly: Csak nehogy az én szót letiltsam, mert akkor idegrohamot kapsz mire összehozol egy kommentet, Emlékszel? Mit össze szoptál! :-))
Itt a kimoderált kommneted amit összeizzadtál.

"Kovács_János_2
Felhasználó Kitiltása
kovacs_janos_2@citromail.hu
Felhasználó Kitiltása
2020. október 25. 14:38
Hét szűk esztendő következik?Megtekintés
Accept
n a % 2 C v a j o n t % C 3 % A 9 n y l e g e g % C 3 % A 9 s z n a p h % C 3 % A 1 z m e s t e r k e d i k s o s e m k % C 3 % B A r t r e n d s z e r g i z d a % 2 C h o g y b i z t o s % C 3 % A D t s a a n % C 3 % A 1 c i k n a k % 2 C h o g y t e l e f o s s % C 3 % A 1 k a"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.10.30. 11:33:24

Csak le kéne tiltani, a selejt, náci, véglény, stb szavakat és ez a fasz egy kommentet nem tudna összehozni.

GyMasa 2020.10.30. 12:35:33

@élhetetlen:
"Fejezzük be."
Részemről oké.

GyMasa 2020.10.30. 12:41:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Há-há!
Mesterséges intelligencia fejlesztő, my ass!

Alick 2020.10.30. 13:14:16

@Matyas_kiraly: "Orbán irtja a magyarokat az elbaszott koronavírusjárvány kezelésével"

A kínai mintájú totális lezárások helyett... sajnos ilyen a miniszterelnökünk fékevesztett liberalizmusa, nyilván Soros kottájából játszik.
:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.10.30. 15:41:47

@GyMasa: Hiszi a piszi róla. Maximum gépi tanulást csinál, az meg messze van az MI fejlesztéstől.

@Ménár Atya: Szerintem is homopornóra veri ki és ezzel segíti hogy felálljon neki.

GyMasa 2020.10.30. 16:00:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Látva, pl. ennek a scriptnek a "kifinomultságát" ezt én is erősen kétlem...

Bunkóné Barom Ildikó 2020.10.30. 17:55:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: De akkor más kommentje sem megy át, ha "és"-t ír bele?

élhetetlen 2020.10.30. 19:41:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: „Ne mondd nekem, hogy…”. De mondom. Ott voltam az első gyerek születésénél már aznap a családdal, én vittem a gyerekeket az operába, ott voltam, mikor egy ciszta miatt kivették a méhét, és ettől összedőlt, volt két közös munkahelyünk, a másodikra én hívtam oda, 15 évig egymás mellett ültünk, megbeszéltük, ha bejött valami a gyerekeknek, azt is, ha probléma volt, jókat röhögünk a férj vásárlási mániáján, de a férj bütyköl meg nálam 40 éve mindent, gyakorlatilag mindent tudunk egymásról, a szülei szerettek, a szülim szerették őket, kvázi családtag vagyok. De soha eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem, milyen gyakran dugnak. Ez magánügy, nem tartozik senkire, a családra sem, a barátokra sem. Hogy értsd. A fiuk 8 évig élt együtt a barátnőjével, és nem kérdezték meg, hogy miért nem nősül már meg. Aztán elvette a barátnőjét, akkor sem kérdeztek rá szexuális életükre, (a pózokra sem, bár lehet, hogy ezt is ki kéne tárgyalni szerinted), beérték azzal, hogy három év alatt született két unoka. Azt hiszem, teljesen más a világképünk.
A másik, a 24 perc. Mi a tisztességesebb, rádobni 24 percet a matyítlanításra, vagy hagyni, hogy ezer matyi bejegyzés rontsa a többi kommentelő komfortérzetét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.10.31. 09:57:08

@Bunkóné Barom Ildikó: Csak addig kell, amíg matyi elkezd tökölni hogy új röfit írjon. Utána újra engedélyezheted. Kínjában már ilyeneket írt. :-)) Ha neki szívnia kell hogy mit fogad el az adott blog, akkor annyi neki.

"Kovács_János_2
Felhasználó Kitiltása
kovacs_janos_2@citromail.hu
Felhasználó Kitiltása
2020. október 25. 14:38
Hét szűk esztendő következik?Megtekintés
Accept
n a % 2 C v a j o n t % C 3 % A 9 n y l e g e g % C 3 % A 9 s z n a p h % C 3 % A 1 z m e s t e r k e d i k s o s e m k % C 3 % B A r t r e n d s z e r g i z d a % 2 C h o g y b i z t o s % C 3 % A D t s a a n % C 3 % A 1 c i k n a k % 2 C h o g y t e l e f o s s % C 3 % A 1 k a"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.10.31. 17:16:03

@élhetetlen:

"Mi a tisztességesebb, rádobni 24 percet a matyítlanításra, vagy hagyni, hogy ezer matyi bejegyzés rontsa a többi kommentelő komfortérzetét?"

Nem tisztességről beszéltem, hanem arról, hogy Matyi elvesz az életedből 24 percet. És sok más életéből is. Tényleg szomorú, hogy még egy ilyen együttérző mondatba is képes vagy belekötni.

élhetetlen 2020.10.31. 17:49:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt írtad: „Azért azt a 24 percet hasznosabban is el tudtad volna tölteni, nem?”. Ha azt írtad volna, hogy sajnálatos, hogy ezzel kell eltölteni az adott időt, az egyértelműen együttérző mondat lett volna. Ahogy te fogalmaztál, az beszólásnak is elmegy, mármint, hogy hülye vagyok, hogy ezzel töltöttem. De mindegy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.10.31. 18:32:55

@élhetetlen:

"Ahogy te fogalmaztál, az beszólásnak is elmegy"

Bármi elmegy bárminek, ha valaki úgy akarja érteni.

Talán a rokkantságod miatt lehet, de úgy látom, te nagyon sértődékeny vagy, hajlamos vagy ártatlan dolgokat is rosszindulatúnak tekinteni.

Megértem és elhiszem, hogy a baleseted és a rokkantságod miatt sok keserűség ért, de ettől még nem kellene ott is rosszindulatot látnod, ahol nincs.

élhetetlen 2020.10.31. 20:00:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem megy el bármi bárminek. Lásd, ha azt írtad volna… , de mindegy. A másik, ezt ne kezd újra. Lehet, hogy romlik a memóriád, de egyszer már kiabáltál utánam egy kommentfolyamon keresztül, hogy nyomorék, nyomorék, vagy valami hasonlót. Nyilván az is ártatlan dolog volt részedről. De mindegy.
A másik, nem vagyok rokkant, (rokkant az, akit leszázalékoltak). Nyugdíjig teljes munkaidőben dolgoztam. Az, hogy az egyik térdem rozoga, a másik meg kopik, csak egy dolog, így hetvenhez közeledve előfordul ez mással is. (Rokkant az a barátom, akinek már húsz éve csípőprotkója van, csak neki most a két járvány ciklus között kicserélték?). Tény, nem vagyok jó viszonyban a korlát nélküli lépcsőkkel, és nem jött jól, hogy így tizenhét év után meg akartam nézetni a járművet, és júliusban nov. 26-ra kaptam időpontot, az meg valószínű, hogy elúszik. Keserűség? Mész minden nyáron a tengerhez? Hiányzik, de ettől nem dőlök össze, nézem időnként a régi úti filmjeimet, ennek nincs köze a szellemi képességeimhez, és a személyiségem sem változott meg attól, hogy korlátozódtak a mozgási lehetőségeim. Most csak Balatonra megyek. Itt csak kommentelgetünk, nem versenyt futunk, amiben biztosan te nyernél. De visszatérhetnénk oda, amit anno írtál, hogy szűrsz, és akkor nem látnád, hogy mit írok, nem írnál rá?

Nzoltan 2020.11.01. 18:34:45

@HaD: nem a keresztények gúnyolódtak az iszlámon, hanem a lipsi ateisták. Hebdo ugye meg volt? Volt aki anno megvette a kérdéses számot, az se keresztény. Olt.
süti beállítások módosítása